Her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da deri toplayacak olan THK Yenipazar Şubesi, vatandaşların dikkatini çekti. Türk Hava Kurumu Yenipazar Şube Başkanı Muhammet İnceoğlu, deri toplamayla ilgili bilgiler paylaştı.

'TUZLAMAK GEREK'


Türk Hava Kurumu Yenipazar Şubesi Başkanı Muhammet İnceoğlu, kurban derisinin serin bir yerde muhafaza edilmesi gerektiğini kaydetti. İnceoğlu, “Bu yıl da Türk Hava Kurumu kurban derilerini toplamaya devam edecek. Vatandaşlarımızın kurban derilerini kurban kesildikten en kısa sürede tuzlayıp, serin bir yerde muhafaza etmesi gerekmektedir. Daha sonra da Türk Hava Kurumu Yenipazar Şubesine ulaştırması ya da toplayıcılarımıza makbuz karşılığında teslim etmesini istiyoruz” dedi.

'ELİNİ ÇUVAL ALAN TOPLUYOR'


Her yıl deri toplamak için izin aldıklarını vurgulayan İnceoğlu, “Türk Hava Kurumu’na yardım esasına alınarak bu görev verilmiştir. Elini çuval alan deri toplamaya çıkıyor. Aslında kanuna göre bize verildiği halde biz dahi Ankara’dan İl Dernekler Müdürlüğü’nden yetki alıyoruz. İzin alınıyor. Bu izne istinaden derilerimizi topluyoruz. Deri toplayacak kurum yada dernekler il dernekler müdürlüğünden izin almaları gerekmektedir. Ayrıca izin aldıktan sonra makbuz karşılığında derileri toplamaları gerekmektedir. Biz iznimizi aldık zaten her yıl izin alıyoruz. Derilerimizi makbuz karşılığında topluyoruz” ifadelerini kullandı.