Geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama ile adaylığını açıklayan Çetin, Karacasu için olmazsa olmaz olarak nitelediği ve ilçenin çehresini değiştirecek ilk 35 proje için izleyecekleri yol haritasının hazır olduğunu ifade edip, “Programımız, hedeflerimiz, yol haritamız hazır. Havanda su dövmeye değil, üretmeye geliyoruz” dedi.

HEDEF BELEDİYE

Karacasu’da gündemi takip eden değil gündem belirleyen bir teşkilat yapısı oluşturacaklarını kaydeden Çetin, “Kısacası Karacasu’da Ak Parti iktidarını hissettirecek ve gündemi belirleyecek bir teşkilat olacağız. Biz belirlenen gündemlere uymayacağız, gündem belirleyeceğiz. İktidar partisine de yakışan budur. Hedefimiz belediyeyi almak. Ancak belediye seçimlerine kadar da oturup beklemeyeceğiz” şeklinde konuştu.

HER TÜRLÜ DESTEK VERİLECEK

Karacasu ekonomisinde ve sosyal yaşamında Meslek Yüksekokulu'nun çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Çetin, bunu bir adım daha ileriye götürerek 4 yıllık fakülte için çalışmalara başladıklarını aktardı. En önemli projelerinden birinin 4 yıllık bir fakülteyi ilçeye kazandırmak olduğunu aktaran Çetin, “Karacasu, Ziraat ve Veteriner Fakülteleri için oldukça müsait. Yer, bina, arazi, her türlü desteği vereceğiz” dedi.

AFRODİSİAS’TA FİLM VE MÜZİK FESTİVALİ

Hastanenin geliştirilmesi, yeni uzmanlar dahil edilmesi ve Karacasu’ya yakışır bir hale gelmesi için çaba göstereceklerini kaydeden Çetin, turizm ve tanıtım faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. Afrodisias’ın ilçe merkezine katkısının artması için turistleri ilçeye çekecek çalışmalar yapacaklarını kaydeden Çetin, otel projesini hayata geçireceklerini ve bu hayata geçene kadar da öğrenci yurtlarından bu konuda faydalanılması yönünde çalışacaklarını aktardı.

TURİSTLER İLÇEYE ÇEKİLECEK

Çetin, “Afrodisias’ın dışında Karacasu’da bulunan Sırtlanini Mağarası, Görle Kanyonu, seramik ocakları gibi değerleri de gezmelerini sağlayacağız. Afrodisias, Efes’ten daha büyük ama Efes dünyada tanınırken, Afrodisias Aydın’da tanınmıyor. Afrodisias’a yılda gelen 250 bin turistin, bininin Karacasu’da konaklamasını sağlasak, bu bile ilçeye çağ atlatır” ifadelerini kullandı.

DİĞER PROJELER

Çetin, bu projelerinin yanında, Yenice Jandarma Karakolu eski binasının değerlendirilmesi, ilçeye Sağlık Meslek Lisesi kazandırılması, Polis Meslek Yüksekokulu için çalışmalar yapılması, Yaykın’da bulunan kırsal bölgeye bin kişilik bir askeri tabur kurulması, deve güreşi, rahvan at yarışı festivali düzenlenmesi, Sırtlanini Mağarası ve Görle Kanyonu'nun turizme kazandırılması, zeytinyağı ve zeytin işleme, paketleme tesisi oluşturulması, günde 35 ton süt toplanan Karacasu’da süt ürünleri tesisi kurulması, huzurevi yapılması, seramikçiliğin ve Karacasu pidesinin tanıtımı, hayvancılığın desteklenmesi, tarım ve ziraat fuarı yapılması, yamaç paraşütü faaliyetlerinin düzenli hale getirilmesi, oto ralli yarışı parkurunun oluşturulması ve yarışların düzenlenmesi, oto kros yarışı ve ATV motor yarışları yapılması, yüzme havuzu ve spor kompleksi projesi, mesire alanları yapılması, AVM ve sosyal tesis kazandırılması projelerinin, ajandalarındaki çalışmalar olduğunu sözlerine ekledi.