Aydın’ın en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olan AYESOB’ta 32’inci Olağan Genel Kurul, Efeler ilçesindeki Alyans Düğün Salonu'nda saat 11.00'da başladı. Divan Başkanlığı Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Etem Aykut Yenice’nin yaptığı kongreyi AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri izledi.

“BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERİLDİ”

Birlik ve beraberlik mesajları veren AYESOB Başkanı Çetindoğan, “Odalarımızın kurum haline gelmesi ve üyelerimizin bizi bir kurum gibi görmesi için çalışmalara devam etmek ve bir sonuca varmak için adayım. Meslek komiteleri kurarak esnaflarımızın gelişimini sağlamak ve sorunları çözmek için adayım. Kadın girişimciliği arttırmak, kadın esnaf ve sanaatkarlarımızın sorunlarıyla yakından ilgilenmek amacıyla Kadın Esnaf ve Sanatkarlar Komitesi oluşturmak için adayım” dedi. Çetindoğan’ın konuşmasının ardından okunan faaliyet ve denetim raporu kabul edildi. AYESOB’un 140 bin kişilik bir aile olduğunu vurgulayan başkan adayı Künkçü ise, “Mevcut yönetiminin faaliyet raporunu okunduğunda hizmetlerin bu 140 bin kişiyi kapsamadığını anladık. Biz göreve seçilmemiz halinde tüm esnafımıza yönelik hizmetler ortaya koyacağız. Özel hastane ve müze açacağız. Esnafımızın tüm sorunlarıyla yakından ilgilenerek çözüm için gerekli adımları atacağız. Esnafımızın sorunlarını çözeceğiz” dedi.

600 DELEGE OY KULLANACAK

Konuşmaların ardından ilk olarak Künkçü’nün yönetim listesi tanıtıldı. Künkçü’nün yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: “Yüksel Sabancı, Adnan Tunçer, Bircan Öter, Hüdai Tosun, Ali Çetinkaya, Murat Elgin, Mustafa Ümit Coşkun ve Savaş Cengiz” Mevcut başkan Çetindoğan’ın yönetim kurulunda ise şu isimler yer aldı: “Semih Özmeriç, Metin Uyar, Hasan Eyefçi, Kamil Tavil, Nuri Şimşek, Mehmet Karadeli, Mehmet Gül ve Ahmet Çalım” Yönetimlerin tanıtımının akabinde her iki başkan adayı bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ardından oy verme işlemine geçildi. 600 delegenin oy kullanacağı genel kurulda oy verme işlemi devam ederken sandıkların saat 17.00’da açılacağı belirtildi.