Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimler Kuyucak’ta bulunan yaklaşık 34 bin büyükbaş, 23 bin küçükbaş olmak üzere toplamda 57 bin hayvanın sağlığını korumak amacıyla koruyucu hekimlik çalışmaları kapsamında aşılama çalışmalarını yapıyor. Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce ilçe sınırları içinde bulunan 57 bin hayvanın hastalıklardan korunması için şap, çiçek, mavidil, brusella, veba ve kuduz aşıları 2019 Şubat ayından başlamak üzere yıl sonuna kadar tamamlanacak.

KEDİ VE KÖPEKLER DE AŞILANDI 

57 bin hayvanın aşılarının yanı sıra kırsalda bin 250 adet kedi ve köpeğe de kuduz hastalığından korumak üzere 25 Şubat-31 Mayıs 2019 tarihleri arasında kuduz aşılaması yapan veteriner hekimler, 11 Şubat-30 Nisan tarihleri arasında da 3 bin koyun ve keçinin çiçek aşılarını uyguladı. Koyun ve keçi veba aşısı da yine il müdürlükleri tarafından belirtilen sürelerde uygulamaya girecek. Sığır bruselloz aşısı 3-6 aylık büyükbaş dişi hayvanlara yıl boyu uygulanırken, sığırların nodüler ekzantemi 30 Haziran  tarihine kadar tamamlanacak.

KORUYUCU HEKİMLİĞİN ÖNEMİNİ VURGULADI  

Koyun ve keçi bruselloz aşısı 3-6 aylık küçükbaş dişi ve damızlığa ayrılacak erkek hayvanlara yıl boyu uygulanırken, koyun ve keçi çiçek aşısı hastalık görülen tarihler dikkate alınarak hayvanların riskli döneme en yüksek bağışıklıkla girmeleri sağlanacak şekilde il müdürlükleri tarafından belirlenecek sürelerde uygulamaya girecek. Hastalık çıkması durumunda ise şap aşısı, mihraklardaki koruma ve gözetim altında bulunan hayvanların tamamına uygulanacak. Kuyucak Tarım ve Orman İlçe Müdürü   Sabahattin Varol insan sağlığını korumanın yolunun hayvanlarda koruyucu hekimlikten geçtiğini, bu nedenle sorumluluk bilinci içinde devlet destekli koruyucu hekimlik görevini yerine getirmeye devam edeceklerini söyledi.