Aymira Otel’de düzenlenen geceye Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Koordinatörü Dr. Selma Yazıcıoğlu, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu 2. Başkanı Dr. Serkan Kalınomuz, Aydın Aile Hekimleri Derneği Başkanı Taner Balbay ile birlikte aile hekimleri katıldı. AYAHED Başkanı Taner Balbay, aile hekimliği sisteminin 7. Yılını ve yeni yılı kutlamak için meslektaşlarını bir araya getirdiklerini belirterek, “13 Aralık 2010’da Aydın olarak Aile Hekimliği sistemine geçtik. 7’nci yılını doldurduğumuz bugünlerde hep birlikte kutlamak için bir araya geldik. Aydın’da toplam 340 aile hekimi biriminin 337’si doludur. Aralık ayı sonunda yerleştirilecek 3 birimle yüzde 100 doluluk oranı sağlanacak. 126 Aile Sağlığı Birimimiz mevcut. Birinci basamakta hastaların ilk iletişim kurduğu sağlık kuruluşu olan aile hekimlerimiz vefakarca çalışırken koruyucu hekimlikte, ilimizin sağlık ölçütlerini üst düzeye çıkarıyorlar” dedi.

AİLE HEKİMLERİNİN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ 

Aile hekimlerinin yaşadığı zorlukları anlatan Balbay, “Eksiklerimiz ve geliştirmemiz gerekenler olduğu kadar sorunlarımız da var. Birinci basamağın poliklinik yoğunluğu için de koruyucu sağlık hizmetleri, kronik hasta takipleri ve son zamanlarda zirveye çıkan kriterleri belirsiz sağlık raporları ile boğuşuyoruz. Resmi gazetede yayınlanan Sporcu Lisans, Tescil, Vize Ve Transfer Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelikle müsabaka/yarışma dışı beden eğitimi ve spor faaliyetlerine katılmak üzere sporcu kartı alacaklardan 18 yaşından küçük olanlar için velisinin 18 yaşından büyük olanlar için kendilerinin sağlık yönünden beden eğitimi ve spor faaliyeti yapmasına engel bir halinin bulunmadığına dair yazılı beyan vermesinin yeterli görüldüğü belirtilmiştir. Maalesef birçok yerde yazılı bilgilendirme göndermemize rağmen resmi müsabakalara katılmayacak sporcular için ısrarla Aile hekimlerine başvurulmakta ve iş yoğunluğuna neden olunmaktadır. Ayrıca, son zamanlarda gündeme gelen servis şoförlerinin her yıl aile hekimlerinden sağlık raporu alma zorunluluğu bulunuyor. Kime servis şoförü olacak kime olamaz denecektir. Kriterlerdeki belirsizlik aile hekimleri ile vatandaşları karşı karşıya getirmekte son zamanlarda artan sağlıkta şiddet ortamına zemin hazırlanmaktadır.Sağlıkta birinci basamağın yükünü taşıyan aile hekimleri ve vefakar eşlerinin bir araya gelerek soluk almasını sağlamak için Aydın Aile Hekimleri Derneği olarak düzenlediğimiz bu gecede yaklaşan 2018 yılının sorunlarımızın azaldığı, gerekli yasaların çıkartılarak sağlıkta şiddetin önlendiği bir yıl olmasını umuyoruz” diye konuştu. 
Ertaman’a plaket verildi 
Balbay’ın konuşmasının ardından meslekte 30 yılını dolduran ve geçtiğimiz aylarda Nazilli 6. Nolu Sağlık Ocağı’ndan emekli olan Dr. İsmail Ertaman’a plaketini İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz tarafından verildi. Dr. Yavuzyılmaz, aile hekimlerinin sağlık sektörünün vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi. Aydınlı sanatçı Müntaz’ın seslendirdiği canlı müzik eşliğinde aile hekimleri gecede gönüllerince eğlendi.