CHP Aydın İl Başkanlığı'nın 7 Ocak’ta yapılacak kongresi öncesinde resmi olarak adaylığını açıklayan ilk isim, Ali Çankır oldu. Partisinin İl Başkanlığı'nda adaylık açıklamasında bulunan Çankır’ı, CHP Aydın Milletvekillerinden Prof. Dr Metin Lütfi Baydar ve Hüseyin Yıldız yalnız bırakmadı. İlçe başkanlarından büyük kısmının katılım gösterdiği adaylık açıklamasında partililerin de salonu doldurup Çankır’a yoğun destek vermesi dikkat çekti. Konuşmasında 2019 seçimlerinin önemine değinen Çankır, CHP’yi hem genelde, hem de yerelde iktidar yapmak için bütün ilçe başkanları ile çalışmaya hazır olduğunun altını çizdi. Çankır, hedeflerinin 17 ilçeyi almak olduğunu söyledi.

“HEDEF CHP’Yİ İKTİDAR YAPMAK”

2019 seçimlerinin hayati önem taşıdığını belirten Çankır, “2019 seçimlerinde egemenliğin halkla yönetildiği bir sistemi mi kabul edeceğiz, yoksa hukuğun ve demokrasinin günden güne yok olduğu, korkuların arttığı bir yönetimle mi devam edeceğiz? Dolayısıyla 2019’da yapılacak bu seçimi ciddi bir şekilde önemsiyoruz. Tüm ilçe başkanlarımız da bunun bilincinde hareket ederek güçlü bir il yapısı oluşturmak istemişlerdir. 2019, Cumhuriyet'in ve bizlerin geleceği demektir. Dolayısıyla bizim hedefimiz 2019’da sadece Aydın’da değil, ülke genelinde de Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmaktır. Yerelde zaten iktidardayız. Geriye kalan 7 ilçemizi de Cumhuriyet Halk Partisi ile yönetmeye hazır olduğumuzu ilçe başkanlarımızla istişare ediyoruz. Hedefimiz 17 ilçemizi alarak CHP’yi her yerde halkla buluşturmak olacak” dedi.  

“GÜÇLÜ BİR İL YAPISI OLUŞTURACAĞIZ”

CHP’nin hem genelde, hem de Aydın’da oyunu yüzde 60 olarak belirlediklerini dile getiren Çankır, “Örgütümüz ve ilçe başkanlarımız, partinin emektarlarıdır. Bütün parti üyelerimiz gibi onlar da 2019’un önemini çok iyi biliyorlar. Bu dönemde bizim duvar örmek gibi bir şansımız yok. Köprüler açmak zorundaydık. İlçe başkanlarımızın duyarlılığı ile güçlü bir il yapısı oluşturma yönündeyiz. Onların bu katkılarıyla bunu başardık ve 2019’da da bu hedeflerimize ulaşacağız. Bütün listelerimizi de ilçe başkanlarımızın önerileri ve katkıları ile oluşturacağız. Bu güçlü yapıyı yaydığımız sürece güçleneceğiz. Ülkemizi içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarmak adına, Aydın’dan yakacağımız işaret fişeğinin tüm ülkeye örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.