MHP Efeler İlçe Başkanı Mesut Gümüş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin önderliğinde taslağın hazırlandığını ifade ederek MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Fethi Yıldız'ın da taslakla ilgili çok açık şekilde beyanda bulunduğunu dile getirdi.

“360 ÇOĞUNLUĞUNA İHTİYAÇ VAR”

Taslağın genel affı değil, kısmı affı içerdiğine dikkat çeken Gümüş, "MHP olarak af yasası konusundaki kararlılığımız devam etmektedir. Bildiğimiz üzere 1999 yılından sonra bir ceza indirimi ve af söz konusu olmadı. Cezaevlerinde yaklaşık olarak 280 bin civarında hükümlü ve tutuklu vardır. Tutuklu ve hükümlüler 10 kişilik koğuşlarda 30-40 kişi aralığında kalıyorlar. Cezaevlerindeki dolulukların insan haklarına uygun olmaktan çıktığı görülmektedir. Burada engellenmek istenen cezaevine giren kader mahkûmlarının buralarda FETÖ-DEAŞ-PKK gibi profesyonel terör örgütleri tarafından ve suç örgütlerinin, farkına varılmadan kontrolüne girmesi ihtimalini ortadan kaldırmaktır. Af cezaevlerinde kalanlarının sayısına da bağlı değil. Af ısrarımızın sebebi yalnızca kader mahkumlarıdır. Hayatının bir noktasında şöyle veya böyle suç işlemiş kader mahkûmu olarak; ticaret yaparken karşılıksız çek vermiş, seyahat ederken trafik kazası geçirmiş, sosyal devlet görevini tam yapmadığı için hırsızlık yapıp suça sürüklenmiş, bu insanların topluma kazandırılması gerekiyor. Cumhuriyet tarihine bakarsak çok sayıda af yasası çıkmıştır. MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in dediği gibi 'genel af' diye bir söylemimiz veya gayemiz yoktur. Bu kanunun TBMM geçmesi için 360 çoğunluğa ihtiyacımız vardır" dedi.

"KANUNDAN FETÖ, PKK, BÖLÜCÜ YIKICI TERÖR ÖRGÜTLERİ, SİLAHLI ÖRGÜTLER YARARLANAMAZ”

Af yasa tasarısının kimleri kapsamayacağını şöyle açıklayan Gümüş, "Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozan, düşmanla iş birliği yapanlar, devlete karşı savaşa tahrik, temel milli yararlara karşı faaliyette bulunmak, askeri tesisleri tahrip ve düşman askeri ile anlaşma yapma, düşman devlete maddi yardım yapma, anayasayı ihlal, cumhurbaşkanına suikast fiili saldırı, yasama organına karşı suç, hükümete karşı suç, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne karşı silahlı isyan, silahlı örgüt kurma ve silah sağlama, soykırım, insanlığa karşı suçlar, nitelikli kasten öldürmeyi düzenleyen 82. maddenin b.c.d.e.f.g fıkraları, 94. maddede düzenlenen işkence, 95. madde neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış işkence, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı suçları… Bütün bu maddeler ve 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 92. 93. ve 110. maddelerinde yazılı suçlar bu düzenlemelerin dışındadır. İddianamesi bu maddelerle düzenlenmiş sanık, bu aftan yararlanamaz. Bu maddelerle ceza almış hükümlü ve davası devam edenler de bu düzenlemenin dışındadır. Bu düzenlemede tekrar üstüne basarak söylemek gerekirse; FETÖ, PKK, bölücü yıkıcı terör örgütleri, silahlı örgütler yararlanamaz” ifadelerini kullandı.