Karacasu Cuma Mahallesinde bulunan Hüseyin Kocabıyık’a ait Kardeşler Seramiğe giden Köşger, hem ustaların yaptığı zanaatı izledi hem de ürünler hakkında bilgi aldı. Bu tür el sanatlarının yaşatılması gereken değerler olduğunu ifade eden Köşger, “Geçmişle bugünü birleştirmek lazım” dedi. Ziyarette Vali Köşger’e Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ve Başkan Yardımcısı Erdinç Gümüş de eşlik etti.

EL SANATLARININ ÖNEMİNE DEĞİNDİ


Dedebağ Keşkek hayrına katılmak üzere Karacasu’ya geldiklerini ifade eden Köşger, tanımak ve tanıtmak için bu tür değerli yerleri gezdiklerini anlattı. Köşger, “Dedebağ hayrı kadar eski olan Karacasu’daki çömlek atölyelerini ve keramik atölyelerini gezdik. Bunlar bizim geleneksel sanatlarımız, geleneksel olarak kullandığımız doğal yollarla yapılan ürünler. Fonksiyonel olarak kullanıldığı kadar hediyelik eşya olarak kullanılan bu ürünler sayesinde geçmişle günümüzü birleştirmek lazım” dedi.
 Köşger, ardından Hüseyin-Özgür Kocabıyık kardeşlerin tezgahtaki maharetlerini izledi.

İSTİHDAMA KATKI SUNMALI


Afrodisias’ın Dünya Kalıcı Mirası Listesine alınmasına da değinen Köşger, “Afrodisias Dünya Mirası Kalıcı Listesine giren Türkiye’den 17. eser oldu. Karacasu’daki folklorik değerleri ilçeye gelir getirici, istihdam yaratıcı bir şekilde kullanmamız lazım. Bu bağlamda Belediye Başkanımızın ve Kaymakamımızın yapacağı faaliyetler de önemli” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM KENDİ YAPTIĞI TESTİYİ HEDİYE ETTİ


Karacasu’da göreve başladığı günden bu yana zaman zaman seramik ocaklarına giderek tezgaha giren ve toprağa şekil vermeyi öğrenmeye çalışan Kaymakam Büyüknalçacı, kısa süre içinde maharetini gösterdi ve bu öğrenme sürecinde yaptığı ürünlerden biri olan toprak testiyi Vali Köşger’e hediye etti.