Yönetimi ve futbol bakışıyla Acarlar’ın yerli gençlerine hitap edecek olan Ersa Sigorta Acarlarspor, yeni sezon hazırlıklarına başlıyor. Aydın 2. Amatör Küme ekiplerinden İncirliova semt takımı olan Ersa Sigorta Acarlarspor’da 2. Başkan Semih Ertop, sıfırdan yeni bir oluşum içine girdiklerini belirterek sadece yeni sezonda için değil, gelecek yıllar için de düşündükleri projeleri anlattı.

GELECEĞE ADIM ATILACAK


Aydın’da futbolun kalbi olarak bilinen Acarlar’da yeni bir yıldız futbol kulübü doğduğunu söyleyen Ersa Sigorta Acarlarspor Kulübü 2. Başkanı Semih Ertop, özellikle altyapı için büyük yatırımların yapılacağını ve Acarlar’ın kendi yetenekleri ile geleceğe dair ciddi adımlar atacaklarını söyledi. Ertop, yaptığı açıklamada, genelde futbolu seven bir semt olduklarını ve Acarlar olarak bugüne kadar yanlış yönetim şekilleri ile bir yere varamadıklarını söyleyerek, “Bugüne kadar Acarlar’da yarışan bir takım kuruluyordu. Şampiyonluğa oynayan, 'En sıkıntısız şekilde nasıl şampiyon oluruz? düşüncesiyle takım kuruluyordu. Doğası gereği, pazarcılığı, çiftçiliği, hayvancılığından dolayı, sahaya gelip maça çıkmak, futbolcular için biraz zor oluyordu. Dışarıdan gelen futbolcular, daha sorumsuz olduğu için, bu nedenle de yerli ve yetenekli oyunculardan bir kopukluk oldu bugüne kadar. Buradaki çocuklar, ‘Zaten bizi oynatmayacaklar’ şeklinde düşünüyorlar. Kulüp yöneticileri de, 'Zaten gelmeyecekler' mantığıyla hareket ettiği için, dışarıdan gelenlere verilen değer, kendi çocuklarımıza verilmiyordu. En iyi örneklerinden biri yetenekli bir kardeşimiz Ali Kaynak. Şu anda Yıldızspor’da oynuyor. Futbola neredeyse 23 yaşında başladı. 2 yıl önce, 'Ali neden idmanlara gelmiyorsun?' dediğimde bana, 'Ağabey oynatsalar, sizi oynatırlardı' diyor. Ama şu anda Ali, Süper Lig’in en çok aranan golcülerinden bir tanesi. Bu algıyı ve düşünceyi ortadan kaldırmak için Ersa Sigorta Acarlarspor Kulübü’nü kurduk” dedi.

“FUTBOL BİRLEŞTİREN BİR SPOR DALI”

Yeni kurulan kulüp hakkında da konuşan Ertop, “Kulübü kurmamızdaki amaçlarımızdan bir tanesi, Ersa Sigorta Şirketi olarak, 6 yıldır faaliyet gösteriyoruz. 6 yıl önce tek başıma başladığım bu işte şimdi gelişiyoruz, büyüyoruz. Kübra hanım ile de 3 yıldır ortağız. Bir spor kulübü kurmak, burada altyapı kurmak, spor tesisi kurmak... Acarlar için bu benim boynumun borcu oldu.  Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için, madde bağımlılığından uzak tutmak için, dağınık yaşamaktan uzak tutmak, eğitime teşvik etmek ve bu çocukları belli bir alan içerisinde toparlamak. Futbol ayrıştırmayan, aksine birleştiren bir spor dalı. Bu yüzden böyle bir proje düşündük. Tabii bunun dışında 2 tane kulübü var Acarlar’ın. Biri Güneşspor, diğeri de Acarlar Belediyespor. Birisi masterlara hitap ediyor. Birisi de paran olursa ligde varsın, paran yoksa ligde yoksun. Şu an ligde çıkıp çıkmayacağımız bile belli değil Acarlar Belediyespor olarak. Ama bu kurduğumuz takımda, Acarlar’a inanan, Acarlar’a gönül vermiş yöneticilerden oluşan, Acarlar’ı bizler sayesinde seven, tanıyan avukatlarımız, işadamlarımız var” şeklinde konuştu.

ALTYAPIYA İLK ETAPTA 30-35 BİN LİRALIK BÜTÇE

Ersa Sigorta Acarlarspor olarak altyapıya büyük önem vereceklerini ve en az 30-35 bin liralık bir bütçe harcayacaklarını dile getiren Ertop, şunları kaydetti: “Futbol Acarlar’ın oyunu. Sen kalkıp oranın tiyatrosunda dışarıdan oyuncu oynatırsan, kimseyi eğlendiremezsin. Tribünlerden soruyorlar, 'Hangisi bizim oyuncu, hangisi bizim takım?' diye. Biz bunları kaldırmak için, biraz sabırla, futbolu sevecek ama önce karakterli olacak, formasını parayla satmayacak, para için sahaya gelmeyecek, yerli kardeşlerimizden oluşan bir takım kuracağız. Amacımız üst üste şampiyon olmak değil. İlk önce hedefimiz 1. Amatör Küme’ye çıkmak. Bu yıl kesinlikle hedefimiz şampiyonluk. Sonrasında da altyapıya önem vermek. 10-19 yaş arası çocuklara büyük yatırım yapacağız. A takıma çok büyük yatırımlar yapmayacağız ancak altyapıya en az 30-35 bin liralık bir bütçe ayıracağız.” 

ANTRENÖR ADEM GÜNEŞ

Takımın başına tecrübeli antrenör Adem Güneş’i getirerek, A takım ve altyapıda da kendisine önemli görevler verileceğini söyleyen Semih Ertop, karakterli oyuncularla bir olacaklarını ve yönetim olarak her zaman desteğe hazır olduklarını söyledi. Ertop, “Kulübümüzün şu anki resmi başkanı Hüseyin Erkan. Eski Acarlar’ın belde temsilcisiydi. Kulübüzümün onursal başkanı ve bu yılki finansörümüz sayın avukat Yenel Köse. Ona da sonsuz teşekkür ediyoruz. Kulübümüzün antrenörü, altyapı konusunda son derece yetenekli, İzmir’de 3. Lig’e kadar takım çıkarmış, altyapı anlamında Almanya’da eğitim görmüş, futbol altyapısını bilimsel açıdan bilen, Aydın’da kendi istediği ortam oluşmadığı için bir türlü ön plana çıkamayan Adem Güneş hocamız. Bir futbolcu sadece futbol için değil, karakter anlamında da formayı hak edecek, Acarlar’ın eski kötü imajını yok edecek, Acarlar’ın dışarıdan görünen kötü izlenimini yok edecek bir takım kurmak için sahada olacağız. Başarı gelsin, futbolcu ne olursa olsun değil. Karakterli takım olsun, bir yere çıkamayalım, önemli değil. Acarlar’ın görünmeyen yüzünü, yeteneklerini bu takım ile göstermek istiyoruz. Sigorta şirketim olarak, ortağım Kübra Turay hanım ile birlikte, avukatlarımız, yöneticilerimiz gerekli olan bütün yardımları sağlamaya hazırlar” dedi.

“BİR YILDIZSPOR ÖRNEĞİNDEN DAHA İLERİSİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Bu sezondan itibaren ilk olarak altyapı oluşumunda U17 kategorisinde başlayacaklarını söyleyen Ertop, “Yaz spor okulu açacaktık bu sezon ayrıca. Ancak Acarlar sahasının kapanmasından dolayı, uygun ortam oluşmadığı için, geçen yıl ertelemiştik bu olayı. Bu sezondan itibaren altyapı çalışmalarına ve spor okulları projesine başlayacağız. Altyapı olarak bir Yıldızspor örneği göstermiş Adem hocamız. Ama ben daha ilerisini düşünüyorum. Biraz sabır gösterilirse, doğru ellerde işlendikten sonra güzel şeyler olacaktır. Biz günü kurtaran takım değil, gerçekten karakterli geleceğe yürüyen bir takım kuruyoruz. Daha önce forma şansı bulamamış ama yeteneği olan, sahaya çıktığında neler yapabileceğini gösteren, kendi çocuklarımızdan kurulan bir takım ile inşallah yeşil sahalarda olacağız. Çok büyük ölçüde bu yıl o kadroyla şampiyon olacağımıza inanıyoruz 2. Amatör Küme’de. Yenilenen genç bir kadro ile 23 kişilik bir ekip kurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“YARIŞAN DEĞİL, GELİŞEN BİR TAKIM OLACAĞIZ”

Ertop, sözlerini şöyle tamamladı: “Asıl hedefimiz bu takım. Bu takımı sıfırdan kurduk. Futbol iyi vizyonlu yöneticilik isteyen bir iş. Formayı hak edecek, o forma için ter dökecek ve hocamızın doğrultusunda olmayacak dendiği zaman, şartlar ne olursa olsun o oyuncu ile yollar ayrılacak. Disiplin dışı hareketlere kesinlikle taviz verilmeyecek. Ben arkadaşlarımın hepsine sonsuz güveniyorum. İnşallah Acarlar için çok güzel bir kulüp kuruluyor. İnşallah kıymetini bilirler. Biz yarışan bir takım istemiyoruz, eğitime dayalı gelişen bir takım istiyoruz. Yarışan bir takım bizim günümüzü kurtarır. Biz günü kurtarmak için değil, Acarlar’a ait, gençlerle ileriye yürümek isteyen bir takım kurduk. Aydın spor kamuoyu da bilsin ki, çok güçlü, çok güzel bir oluşum içindeyiz. İleride adından söz ettirecek bir takım olacağız."