Alevi Kültür Dernekleri Aydın Şubesi, dayanışma kahvaltısı düzenledi. Efeler'deki Turist Park'ta gerçekleştirilen kahvaltıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP İl Başkanı Ali Çankır, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Efeler Belediye Başkan Adayı Fatih Atay, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Alevi vatandaşlar katıldı. Kahvaltıya yönetimi ile birlikte ev sahipliği yapan Alevi Kültür Dernekleri Aydın Şube Başkanı Veli Akkan, yaptığı açıklamada, ülkenin içinde bulunduğu durumun birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemini daha fazla ön plana çıkarmaya başladığını söyledi.

"MART'IN SONU BAHARDIR"

Aleviler ve demokratlar olarak ülkede hep ikinci plana itildiklerini ve değer verilmediklerini savunan Akkan, "Bizim de öne çıkmanın, birlikte olmanın, güç olmanın, bir araya gelmenin, artık bu ülkedeki gidişata 'dur' demenin zamanı geldi. Bu da sosyal demokratların, solcuların, devrimcilerin, laiklerin, cumhuriyetçilerin birleşmesi demektir" ifadelerini kullandı. Arkalarında durulması ve kendilerine kol kanat gerilmesi halinde, güçlerini hiç kimsenin kıramayacağını belirten Akkan, aydınlığa kavuşacaklarını söyledi. Akkan, "Mart'ın sonu bahardır" diyerek de yerel seçimlerde CHP'yi destekleyeceklerini ilan etti.

"CUMHURİYETİ YIKMAK İSTEYEN DEVLET PARTİSİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da, Türkiye'nin karanlık bir sürece hızla sürüklendiğini iddia etti. Karanlığa karşı aydınlık bir Türkiye'yi yaratmanın kendi ellerinde olduğunu dile getiren Kaya, şunları kaydetti: "Bugün Cumhuriyet Halk Partisi var, yarın başka bir parti olur. Ama Cumhuriyet her zaman var ve var olacaktır. Biz, Cumhuriyeti kuran bir partiyiz. Bugün Cumhuriyeti yıkmak isteyen, devleti ele geçirmek isteyen devlet partisi ile karşı karşıyayız. Bugün mesele kimin belediye başkanı olacağı değil, bugün mesele Cumhuriyetin geleceğinin ne olacağı meselesidir. Eğer toplumu ikiye ayırmak, bölmek ve parçalamak istiyorsalar, bunun için yapılacak iş kendi içinizden Hızır Paşaları çıkartmaktır. Onların birinci görevi, bütünlüklü yapıyı bozabilmek için Hızır Paşaları çıkararak, buradan yol yürümeyi deniyorlar. Ne yaparsanız yapın, neyi gündeme getirirseniz getirin, kaybettiniz, kaybediyorsunuz, kaybedeceksiniz."