Özlem Çerçioğlu'na Sultanhisar mitinginde CHP Aydın Milletvekili ve CHP Parti Meclis Üyesi Bülent Tezcan, Sultanhisar Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Osman Yıldırımkaya, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Sultanhisar İlçe Başkanı Cumhur Çakıroğlu, İYİ Parti Sultanhisar İlçe Başkanı Mustafa Ödemiş, Belediye Meclis üyesi adayları ve çok sayıda partili eşlik etti. Sultanhisar Merkez Cumhur'un Belediye Kıraathanesi'nde yapılan mitinge halkın ilgisi yoğun olurken, miting alanında meşale ve konfetilerle karşılanan Çerçioğlu, Sultanhisarlılardan rekor oy desteği istedi.

"UMUT TACİRLİĞİ YAPMAYIN"

Sultanhisar'da 4. dönem belediye başkanlığı için destek istediğini söyleyen Sultanhisar Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Sultanhisar Belediye Başkan Adayı Osman Yıldırımakaya; "365 gün çalışmak bize yetmiyor. Özel sektörde çalışırken de Belediye Başkanı da olduğumda da 3 günden fazla izin yapmadım. Çünkü ben hizmet etmeyi çok seviyorum. Nasip olursa yeni dönemde de yapmayacağım. Sultanhisarlıların en çok bende sanırım sevdiğim özelliği 24 saat telefonla ulaşılabilir olmamdır. Bunu da her seçim ziyaretine gittiğim yerde olumlu bir geri dönüş olarak aldım. Bir de sanırım yapabileceğim işler için söz vermem olduğu konusu. Esnaf arkadaşlarımız bana 'Birileri gibi yalancı değilsin' diyorlar. Seçim sürecinde binlerce Sultanhisarlı gencimize söz verdiler. İşte entegre hastane açılacak, huzurevi açılacak diyorlar. 5 yıldır neredeydiniz kardeşim. Umut tacirliği yapmayın. Binlerce gencimize işe alacağız diye söz veriyorsunuz. 20'şer kişiden 2 yere toplam 40 kişi alırsınız, 50 kişi bile demez. Niye binlerce gencimizin umutlarıyla oynuyorsunuz. Gençlerimize sesleniyorum. Gelin Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Osman abinizin, Özlem başkanınızın kanatlarının altına. Bizler öyle 3 günlük, 6 aylık kısa vadeli düşünceler peşinde değiliz. Biz elimizden geleni yapmazsak namerdiz" dedi.

"İKİ KAT HİZMET YAPACAĞIZ"

Millet İttifakı adayı Osman Yıldırımkaya'nın projelerini desteklediğini ve arkasında kendisinin olduğunu söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; "Osman başkanımızla birlikte 5 yıl içinde Sultanhisar'a 50 milyonluk yatırım yaptık. İlçenin tarihinde görmediği yatırımı Osman başkanımızla birlikte gerçekleştirdik. Alt yapı, üst yapı, hal tesisi, spor tesisi, köprüler gibi birçok hizmet ettik. Önümüzdeki süreç için de Osman başkanımız ile birlikte bunun iki katı hizmet yapmaya söz veriyoruz" dedi.

"MAL VARLIKLARINI AÇIKLAYABİLSİNLER"

Belediye Başkanlarının koltuğa oturmadan önceki ile koltuğa oturduktan sonraki mal varlığını açıklayabilmesi gerektiğine değinen Çerçioğlu; "Eğer o başkan zenginleştiyse, tarlalar, evler, apartmanlara sahip olduysa bunları nerden buldu, bunları nasıl kazandı açıklaması lazım. Ama bana kalkıp ta ablamdan geldi, efendim anamın çıkısından geldi dememeli. Senin bir takım elbisen yoktu kardeşim. Üstüne alabilecek takım elbise. Burada yıllardır başkanlık yapan Osman başkan var. Ne evi var başkanımızın ne de apartmanları, namusuyla başı dik. Hizmet verdi Sultanhisarlılara, vermeye de devam edecek" diye konuştu.

"AYDINLILARI KAZIKLATMASINLAR"

Özellikle Sultanhisarlı kadınlardan destek isteyen Özlem Çerçioğlu, çiftçi maliyetlerinden de bahsederek çiftçilere ve üreticilere sağladığı hizmetleri anlattı. Jeotermal ve Doğalgaz sorunlarına dikkat çeken Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekillerine de seslenerek jeotermal firmaların çiftçilere ve üreticilere sıcak su vermesi için çalışmalarını istedi. Çerçioğlu, Sultanhisar'a doğalgaz getirilmesi için meclisten karar aldıklarını hatırlatırken, AK Partili vekillere yüklenerek Doğalgaz firmalarına uygun fiyat uygulamaları için tepki göstermelerini istedi. Aydınlıların, Denizli başta olmak üzere onlarca ilden yüzde 25 ila 35 oranla daha pahalı Doğalgaz kullandığını söyleyen Özlem Çerçioğlu; "Su fiyatları üzerinden prim yapmaya çalışan arkadaşlarımız öncelikle vatandaşımızın kazıklanmaması için Doğalgaz firmalarına uyarı versinler, Aydınlıların kazıklanmasını önlesinler" diye konuştu.

"OSMAN BAŞKAN İLE BEN VARIM"

Aydın'ın sosyal belediyecilikle adını Türkiye'ye duyurduğunu ifade eden Başkan Çerçioğlu; "Bunlar fakir fukaranın, garip gurabanın halinden anlamazlar. Bunlar her zaman zenginin yanında olurlar. Çünkü bunlar 5 yıldızlı otellerde yada devletin en güzel lojmanlarında kalırlar. Halktan kopuk bunlar. Halkın derdi, hiçbir zaman onların derdi olmadı. Ama sizin derdiniz, bizim derdimiz oldu. O yüzden Derman belediyecilik diyoruz. Eğer Aydın'da yaşıyorsanız, karnınız aç yatağa girmezsiniz. Eğer Aydın'da yaşıyorsanız soğuktan üşümezsiniz. Çünkü Osman başkanımla birlikte Ben varım" dedi.

ÇERÇİOĞLU, SÖZ ALDI

Sultanhisarlı kadınların çalışmalarını artırmasıyla yüzde 60 olan oy oranlarının yüzde 65'e yükseleceğini söyleyen Çerçioğlu, kadınlardan ve erkeklerden daha çok çalışma sözü istedi. Sultanhisar'ın gelini olarak ilk seçim sonuçlarına Sultanhisar'dan bakarak başlayacağını belirten Çerçioğlu, rekor oy beklediğini söyledi. Sandıkları patlatarak rekoru Sultanhisar'ın almasını isteyen Çerçioğlu, Sultanhisarlılara çok teşekkür ederek Pazar gecesi seçimlerin açıklanmasının ardından önce Sultanhisar meydanında yapılacak kutlamanın ardından Aydın Kent Meydanı'nda yapacakları kutlamalara davet etti.

TEZCAN, SAĞDUYU ÇAĞRISINDA BULUNDU

Sultanhisar'da gördüğü manzaranın ardından 31 Mart seçimlerini beklemeye gerek kalmadığını söyleyen CHP Aydın Milletvekili ve CHP Parti Meclis Üyesi Bülent Tezcan, mazbatayı toplanan kalabalığın verdiğini söyledi. Osman Yıldırımkaya ve Özlem Çerçioğlu'nun çalışmalarını anlatan Tezcan, sosyal belediyecilik hizmetlerini tek tek saydı. 31 Mart seçimlerinin genel seçim olmadığını vurgulayan Tezcan, sağduyu çağrısında bulunarak yerel seçimlerin hizmet yarışı olduğunu ifade ederek sosyal belediyecilikte öncü olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya'ya oy vermelerini istedi. Konuşmaların ardından Özlem Çerçioğlu ve Osman Yıldırımkaya ile birlikte Milletvekili Bülent Tezcan, İl Başkanı Ali Çankır ve meclis üyeleri birlikte Sultanhisarlıları selamlayarak destek istedi. Program Osman Yıldırımkaya'nın projelerini anlatmasıyla devam etti.

Haber Videosu