Aydınspor 1923 Kulübü Başkanı Hüsamettin Artan ile bir araya gelen Akın, daha sonra siyah beyazlı ekibin antrenmanını izledi. Ziyaret sırasında Kulüp Başkanı Hüsamettin Artan ve yönetimi tarafından Ümmet Akın’a Aydınspor 1923 forması hediye edildi. Aydınspor 1923 Kulüp Tesisleri’nde bir araya gelen Artan ve Akın, görüşmede Aydınspor 1923 ile Aydın genelindeki spor branşları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine gelmesi halinde Aydın ve çevre ilçelerine yeni spor tesisleri kazandıracaklarını söyleyen MHP'li Ümmet Akın, bu konuda önemli projelerinin olduğunu belirtti.

"SPOR BRANŞLARINA TAM DESTEK"

Aydınspor 1923 Kulübü ziyareti sonrasında açıklamalarda bulunan MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, “Kulüp tesislerini gezdik. Tesislerin eksiklerini gördük, tespit ettik. Kulüp yöneticileriyle birlikte görüşmemizde kendilerini özellikle mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Büyükşehir Belediye başkanı olduğumuz zaman kimseyi ayırt etmeden şehrin önde gelen kulüplerine ve spor branşlarına tam destek vereceğiz” dedi.  

“BİZ SÖZ VERİR YAPARIZ”

Aydın ve ilçelerine yeni spor tesisleri kazandıracaklarını söyleyen Ümmet Akın, “Öncelikle Aydın merkezinde olmak üzere tüm ilçelerinde tesisler yapacağız. Spor konusunda önemli projelerimiz var. Büyükşehir Başkanlığı kapsamında, 300 dönümlük marjinal bir alanda profesyonel bir spor kompleksi yapacağız. İçinde oteli antrenman sahaları ve büyük bir stadın olacağı bu spor kompleksi Türkiye’ye de örnek olacak bir tesis olmuş olacak. Daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Zeybek Arena projesini de biliyoruz. Biz öyle bir başkan olmayacağız. Bu projeyi vaat ediyorsak zamanında yapıp bitireceğiz. Başarı yoksa Zeybek Arena da yok demişti. Altyapısı olmayan, tesisi olmayan bir kulübün başarılı olmasını bekleyemeyiz. Bu bahanelere sığınıp o tesisi yapmamak akıl karı değil. Biz asla böyle bir belediye başkanı olmayacağız. Biz sözümüzü verir, yaparız” ifadelerini kullandı.