Küçük, şirin bir mahallenin muhtarlığını yapan Şahan, içten ve samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşimizde, ortaya koyduğu hizmetlerin yanı sıra yapmak istediklerinden bahsetti.   
  Germencik’in en genç muhtarı olma özelliğine sahip olan Şahan, hizmetlerinin karşılığını alarak ikinci kez muhtar seçildi.  27 yaşında muhtarlık koltuğuna oturan Şahan, şu anda 35 yaşında. Genç muhtar 2 dönemdir yürüttüğü muhtarlık görevine, mahallenin ileri gelenlerin tavsiyeleri sonrasında aday olduğunu ve seçildiğini anlattı.  
  İlk başta muhtar seçilmek istemese de 2 dönemde de sandıkta halkın tecevvühü ile karşılaşan Şahan, muhtarlığı döneminde birçok hizmete imza atarak aldığı oyları mahalleliye hizmet olarak geri döndürmüş. Büyükşehir Yasası nedeniyle eskisi gibi yeterli hizmet alamadıklarını kaydeden muhtar Şahan, “Zaten eskisi gibi hizmet gelmiyor. Bir de belediyelerin kendi arasındaki sürtüşmeler yüzünden hizmetler daha fazla aksıyor. Bunun da günahını vatandaş çekiyor” diyerek sıkıntıya parmak bastı.

GEÇİM KAYNAĞI ÇİFTÇİLİK 

M.S

: Mahalleniz hakkında kısa bir bilgi verir misiniz?

A.Ş

: Mahallemizle Germencik arası 8 kilometre, Aydın merkez Efeler ilçesi ile arası 30 kilometredir. İç kısımda ve dağ eteğinde bulunan mahallemiz 60 hanede yaklaşık 200 kişinin yaşadığı küçük bir yerleşim yerine sahiptir. Mahallemizde vatandaşlarımız incir, zeytin ve hayvancılık gibi uğraşlarla geçimini sürdürüyor. Bazı vatandaşlarımızın da ovada tarlaları var ve sezonuna göre çeşitli ürünler ekiyorlar. Mahallemizde okul bulunmuyor ve okuyan öğrencilerimiz taşımalı sistemle Hıdırbeyli Mahallesi'ne ve Germencik İlçe merkezine gidiyor. Gençlerimiz de artık il ve ilçe merkezlerine göç ediyor. Ayrıca mahallemizde çiftçilik dışında iş sahası da olmayınca, devamlı göç veriyoruz.

ABDURRAHMAN İSİMLİ YÖRÜKLER KURMUŞ

M.S

: Mahallenizin ismi olan "Abdurahmanlar" nereden geliyor ve tarihle olan bağlantısı var mıdır?

A.Ş

: Abdurrahmanlar Mahallesi’nin yaklaşık 250 yıllık bir geçmişi olduğu söyleniyor. Zamanında 7 Abdurrahman isimli Yörük, çeşitli bölgelerden gelerek burada toplanmış ve bu köyü kurmuşlar. Daha sonra da bu köyün adı Abdurrahmanlar olarak kalmış. Antalya bölgesinde de bizim mahallenin adından köy olduğu söyleniyor. Yörükler göç ederek yaşadıkları için aynı kişilerin bu köyleri kurma ihtimali yüksek. 1937 manevralarında da askeri birliklerin tatbikat için bizim köyümüzde konakladığı söyleniyor. Hatta köylü o zaman askere yemek vermiş. Mahallemizin üst kısmı da gözetleme tepesi olarak kullanılmış. Hıdırbeyli ile Abdurrahmanlar Mahallesi arasındaki yol da, askerin geçmesi için köylü tarafından imece usulü yapılmış. O dönemde askerler bu bölgelere gelerek tatbikat yapmış ve manevra yaparak geri dönmüşler. Bu da tarihte 1937-1938 manevraları olarak geçiyor.

GERMENCİK'İN EN GENÇ MUHTARI

M.S

: Muhtarlık serüveniniz nasıl başladı?

A.Ş

: İlk göreve başladığımda 27 yaşındaydım. 2 dönemdir de Germencik’in en genç muhtarı olma özelliğine sahibim. Mahallemizdeki Rasim Ateş ve Zülfikar Ateş isimli 2 vatandaş kahvede otururken beni yanlarına çağırdı. Beni köyün muhtarı yapmak istediklerini söylediler. Ben de ilk başta çekindim ancak onlar bu işi diğerlerinden daha iyi yapacağımı söylediler. 2009 yılında seçim zamanı adaylığımızı açıkladık ve muhtarlık için çalışmalarımıza başladık. Girdiğimiz zorlu sürecin içinde ben yine bu görevin zorlu olduğunu biliyordum ve içimden, "İnşallah seçimi kazanamam" diyordum. 3 adaylı seçimde vatandaşımız bizi tercih etti ve 16 oy farkla muhtar oldum. Birinci muhtarlık dönemimde yapılan hizmetler ortadayken ikinci seçimde önümüzü kapatmaya çalıştılar. Çünkü hizmetler yapılırken yüzümüze gülenler seçim zamanı geldiğinde kendi çıkarları ön plana çıkınca bu sefer bizim kuyumuzu kazmaya kalkıştı. 3 adaylı geçen 2014 seçimlerinde 13 oy farkla yine muhtar seçildim. İlk dönemde olduğu gibi ikinci dönemde de bizi muhtarlığa layık gören mahalleli vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Hasbelkader bu dönemde de elimizden geldiği kadar, köyümüzün menfaatleri doğrultusunda vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Bundan sonrası için muhtarlık yapıp yapmama konusunda da henüz kararımı vermedim ve zaman gösterecek.

DÜĞÜN SALONU EKSİK

M.S

: Muhtarlık döneminizde ne gibi hizmetler yaptınız ve yapılması gereken başka hangi hizmetler var?
 

A.Ş

: İlk dönemimizde köyün meydanlarını yaptırdım. Sokaklara taş döşemesi yaptırdım. Köy kahvesi ve muhtarlığın olduğu alanı yeniledik. Mahallemizin yukarısında bir orman vardı ve orayı vatandaşlarımızın hizmetine açtık. İlk 5 senemiz dolu dolu hizmetlerle geçti. 3 bin metrekare parke taşı döşemesi yapıldı. Şu anda da düğün salonumuz eksik ve birkaç sokağın da parke taşı döşemesinin yapılması gerekiyor. İmam evimizin de durumu pek iç açıcı değil. Yeni bir imam evi yapılması lazım.

"BÜYÜKŞEHİR YASASI HİZMETİ ETKİLEDİ"

M.S

: Peki gerekli kurumlardan hizmet alabiliyor musunuz?

A.Ş

: Bu dönemde ilk dönemimizdeki gibi hizmet yapamıyoruz. Önceden İl Özel İdaresi sayesinde köylere hizmet yağıyordu. Büyükşehir Yasası ile hizmetlerimiz kısıtlandı. Germencik Belediyesi’nden de yeterli düzeyde hizmet alamıyoruz. Örneğin 2 bin 500 metrekarelik bir sokağa taş döşenecek ama bir türlü bu hizmet yapılamıyor. Zaten eskisi hizmet gelmiyor bir de belediyelerin kendi arasındaki sürtüşmeleri yüzünden hizmetler daha fazla aksıyor. Bunun da günahını vatandaş çekiyor. Siyasiler de seçimden seçime geliyor. Biz bu durumdan rahatsızız. Köyümüze daha çok ziyaret istiyoruz ve sorunlarımızın dinlenmesini bekliyoruz. Zaman zaman da sorunlarımızı aktarıyoruz ancak söylediklerimiz icraata dökülmüyor.