Karacasu’da geçen hafta sonu ilk kez düzenlenen Afrodisias Deve Güreşleri bir gün önceki hava muhalefetine rağmen büyük bir coşku ve heyecan içinde gerçekleşti. Şimdiden önümüzdeki yıl yeniden düzenlemek için planlar yapılmaya başlanan güreş ilçe esnafına ve ilçe tanıtımına olan faydası tartışmasız hale geldi. Ancak Karacasuspor'a destek amacıyla gerçekleştirmek istenen deve güreşlerinin, hedeflendiği gibi olmadığını dile getiren Güreş Tertip Komitesi, güreşlerden büyük zarar edildiğini belirtti.

BİN 150 BİLET SATILDI

Girişte 10 TL olarak satılan biletlerden elde edilecek gelir Karacasuspor Kulübüne aktarılarak kulübün maddi sorunsuz bir sezon geçirmesi hedefleniyordu. Toplam 4 bin bilet bastırılırken bunun ancak bin 100’ünün satıldığı ortaya çıktı. Güreşleri yaklaşık 5 bin kişinin takip ettiğini aktarılırken bilet satışının bu oranda kalması ise tertip komitesini şaşırttı. Bilet satışından 11 bin lira gelir elde edilirken, devecilere ödenen ücretler ve devecilerin ağırlanması ile birlikte toplam 32 bin lira gider olduğu öğrenildi. Böylelikle kulübe gelir sağlamayı bekleyen tertip komitesi 21 bin liralık bir açıkla karşılaştı.

"ZARARI NASIL KARŞILAYACAĞIZ BİLEMİYORUZ?"

Tertip Komitesinde bulunan ve Karacasuspor adına da gönüllü çalışmalar yapan Cabi Mahallesi Muhtarı Tayfun Karaoğlan, “Güreşlerimizde bin 100 adet bilet satıldı. 4 bin bilet bastırmıştık. Güreşleri 5 bine yakın vatandaşın takip ettiğini zannediyoruz. Daha fazla da olabilirdi. Ancak bilet satışı istediğimiz gibi olmadı. 11 bin lira gibi bir gelir var. Devecilere ödenen ücretler ve ağırlama ücretleri ile birlikte 32 bin liralık bir gider var. Yani 21 bin liralık bir açık söz konusu. Kulübümüze az da olsa gelir sağlayabilseydik sevinecektik ama olmadı. Bu 21 bin lirayı da nasıl karşılayacağımızı bilemiyoruz. Kredi mi çekeceğiz ne yapacağız bilemiyorum” dedi.

BELEDİYE Mİ DÜZENLEYECEK?

Öte yandan deve güreşlerine olan ilgiden memnun kalan Karacasu Belediyesi'nin ilçe tanıtımına olan katkısı ve ilçede sağladığı hareketlilik nedeniyle önümüzdeki yıllarda deve güreşlerini belediye olarak düzenleyeceği öğrenildi.