Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; Belediye Başkan Yardımcıları Kadir Mutlu ve Şahsettin Polat, Belediye Meclisi Başkan Vekili Soner Yelkovan, Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ufuk Serdar Özmen, Aydın Büyükşehir Belediyesi Nazilli Koordinatörü Ali Deniz Keşkür ile Namık Kemal ve Mithat Paşa Caddesi’nde gerçekleştirilen yol çalışmalarını yerinde inceledi.

“BÜYÜKŞEHİRLE BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Nazilli’nin en işlek caddelerinden olan Namık Kemal ve Mithat Paşa Caddesi’nde Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi ekipleriyle birlikte çalışmalara başladıklarını söyleyen Kürşat Engin Özcan, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde elde edilen seçim zaferinin ardından ilçemizde de hizmet zaferlerinin başlaması için startı verdik. Nazilli’nin 31 Mart’ta kazanması için destek istemiş ve halkımızın teveccühü ile göreve getirilmiştik. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Özlem Çerçioğlu ile aynı yöne bakan bir Nazilli Belediyesi’nin olduğunu geçtiğimiz hafta yaşanan afette yapılan hızlı müdahale ve sonrasında yapılan hasar tespit çalışmalarında göstermiştik. Bugün yapılan asfalt kazıma ve yeni asfalt dökme çalışmaları da bunun tezahürüdür. İlçemiz için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Uğur Mumcu Parkı’ndan Çınarlı Kahveler mevkiine kadar uzanan Namık Kemal Caddesi’nde yenileme çalışmamız ile birlikteliğimize 'Bismillah' dedik. Üstyapı çalışmalarımız devam edecek. Namık Kemal Caddesi’nde 4 bin 275, Mithat Paşa Caddesi’nde ise 3 bin 570 metrekare alanda ekiplerimiz asfaltlama çalışması gerçekleştiriyor. Eski asfalt kazınarak hızlı bir şekilde yol ve kaldırım çalışmalarımız tamamlanacak” diye konuştu.

“ÇERÇİOĞLU’NA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Altyapı çalışmaları için de ekiplerinin önemli ölçüde çalışma yürüttüğünden bahseden Özcan, “Altyapı çalışmaları bir mühendislik çalışmalarıdır. Bunlar aynı zamanda maliyetli projelerdir. Projelerimizin hazırlıkları devam ediyor. Bakanlıklardan onayı gelir gelmez de hazırlık çalışmaları başlayacak. Altyapı çalışmalarımız bir plan dahilinde devam ediyor. Hiç kimse endişe etmesin, süreç tamamlandığında büyük bir altyapı hamlesi olacak. Bu arada Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Özlem Çerçioğlu’na hem şahsım, hem de Nazilli Belediyesi olarak çok teşekkür ediyoruz. Her çalışmamızda, her zorluğumuzda, her sıkıntımızda bizim yanımızda oluyor, her türlü desteği Nazilli Belediyesi’ne sunuyor” dedi.

“KESİLEN VE DEVRİLEN AĞAÇLARIN YENİSİ DİKİLDİ”

Afet sonrası belediye ekiplerinin hasar tespit çalışmalarının yanı sıra tehlike arz eden ağaçlar için de budama ve kesme çalışması yaptığını belirten Başkan Özcan, “İlçemizde yaşanan afette devrilen ağaçlarımız genellikle çam ağacı. Bunlar saçak köklü ağaçlar olmasının yanı sıra orman vasfı olan ağaçlar. Kesimi için Orman İşletme Müdürlüğü’nün onayına bağlı olan ağaçlar. Bu konuda tehlike arz eden ağaçların kesilmesi ve budanması için ortaklaşa görüşmeler, değerlendirmeler yapıyoruz. Afette yaklaşık 30 çam ağacı devrildi ve tehlike arz etmesi nedeniyle kesildi. Bunların aynı yerine yeniden ağaç diktik. Tabii yeni dilen ağaçlarımız ilçemizi temsil eden turunç ağacı oldu. Hiçbir ağaç zarar görmesin diye iyi bir inceleme yapıyoruz. Tabii bunun yanı sıra hiçbir vatandaşımız zarar görmesin diye de tehlike arz edenlerin gerek budaması, gerekse de kesimini yapıyoruz. Ama yerlerine yenilerini dikmek şartıyla” ifadelerini kullandı.

Haber Videosu