İncirliova Halk Eğitim Merkezi, yıl sonu sergisi düzenledi. Merkezin kurslarına katılan vatandaşların hazırladıkları eserlerin yer aldığı serginin açılış kurdelesini Kaymakam Ediz Sürücü, Belediye Başkanı Aytekin Kaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan birlikte kesti. İlçe Mal Müdürü Nihat Kılıç, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülay Elçi, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Bilkay Çetinkaya, okul müdürleri ve vatandaşların da katıldığı serginin açılışında konuşan Kaymakam Sürücü, "Eğitim ve öğretim deyince ilk akla gelen çocuklarımız ve gençlerimizdir. Ancak zamanında şartları el vermediği için eğitim ve öğretime katılamayanlar, yaygın eğitimin sunmuş olduğu imkanlarla kendilerini geliştirerek sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda da ailelerine ve toplumumuza fayda sağlamaktadır. Halk Eğitim Merkezimizin ilçemizde açmış olduğu kurslar da yaygın eğitimin bir parçasıdır" ifadelerini kullandı.

157 KURS AÇILDI

İncirliova Halk Eğitim Merkezi'nin son 1 yılda 78'i mesleki, 79'u genel olmak üzere toplam 157 kurs açtığını belirten Sürücü, kurslara 792'si erkek, 2 bin 547'si kadın olmak üzere toplam 3 bin 339 kişinin katıldığını dile getirdi. Sürücü, kursiyerlerden 51'inin de yabancı uyruklu olduğuna işaret etti. Yıl sonu sergisinin her yıl düzenlediğini ifade eden Sürücü, serginin açılmasında emeği geçen Halk Eğitim Merkezi personeli ve kursiyerlerine teşekkür etti.

JUDO GÖSTERİSİ

Konuşma sonrası, judo takımı gösteri sundu. Dikkatle izlenen ve büyük alkış alan judo gösterisinin ardından Sürücü ve beraberindekiler, sergiyi gezdi.