Açılış töreninde Bozdoğan Kaymakamı Murat Akyüz, Belediye Başkanı S. Tümer Apaydın, şehit öğretmenin Annesi Server Sarısaç, Rasim Menteşe İlçe Hastanesi Başhekimi Şule Akbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Madran, sivil toplum kuruluşları başkanları, belediye meclis üyeleri, çevre mahallelerden gelen vatandaşlar ve öğrenciler yer aldı. Hizmete açılan çocuk parkına Şehit Öğretmen Musa Sarısaç adı verilirken, açılış kurdelesini Bozdoğan Kaymakamı Murat Akyüz, Belediye Başkanı S. Tümer Apaydın, şehit öğretmenin annesi Server Sarısaç ve öğrenciler kesti.

 BAŞKAN APAYDIN’DAN VEFA

Parkın açılışında bir konuşma yapan Bozdoğan Belediye Başkanı S. Tümer Apaydın “Önceden söz verdiğimiz gibi Allah nasip etti hep beraber açılışını yapıyoruz. Çocuklarımız için ne yapsak azdır. İnşallah önümüzdeki günlerde Çamlıdere Mahallemizde çalışmalarımız devam edecek. Hem bu yolu hem bu parkı çocuklarımız yavrularımız ve sizler güle güle kullanın. Parkın ismini de biliyorsunuz benim de devrem arkadaşım Şehit Öğretmen Musa Sarısaç’ın adını verdik. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Biz şehitlerimizi yaşatmak ve onları unutturmamak zorundayız. Bedenen aramızdan ayrılsalar da ruhen bizlerin yanındalar. Onlar var ki biz bugün burada parklar açıyoruz. Onlardan Allah razı olsun. Mekânı cennet olsun, ruhları şad olsun. Bu düşüncelerle ben hepinize saygılarımı sunuyorum ve mahallemize hayırlı olsun diliyorum” dedi.

1988’DE ŞEHİT OLDU

Öğretmen Musa Sarısaç 1988 yılında Tunceli’de PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit düştü. Musa Sarısaç’ın adı memleketi Bozdoğan’a bağlı Çamlıdere Mahallesinde Bozdoğan Belediyesi tarafından yaptırılan parka verilirken şehit öğretmenin adı aynı zamanda Çamlıdere’de bulunan ilkokulda yaşatılmaya devam ediliyor.