Nazilli Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın ortak adayı Haluk Alıcık, makamında Egetürk TV’de yayınlanan “Kemal Altan’la Başkanlar Konuşuyor” programına konuk oldu. Başkan Alıcık, makamında yapılan yayında görevde bulunduğu 2009 yılından bu yana gerçekleştirdiği projelerini anlattı. Görev süresi boyunca yaklaşık 500 projeye imza attıklarını belirten Alıcık, “Nazillli Belediyesi’nin sorumluluğunda 82 mahalle var. En az yatırım yaptığımız mahalleye bile 250-300 bin lira harcadık. Amacımız oy almak değil, insana hizmet, Hakk’a hizmettir” diye konuştu.  

“ESKİYEN YOLLARI YENİLİYORUZ”

Nazilli'nin her geçen yıl büyüdüğünü dile getiren Alıcık, son dönemde Yeşil Mahalle’de 3 bin, şehrin batı bölgelerinde ise yaklaşık 4 bin konut yapıldığını söyledi. Yeni yapılaşmanın olduğu bölgelerde, internet ve doğal gaz bağlantılarının yapılması için uzun süre beklemek zorunda kaldıklarını belirten Alıcık, “Altyapıyı Büyükşehir yapıyor. Biz ise yolları yapıyoruz. Sürekli kazıldığı için bazı bölgelerde yollar dejenere oldu. Elimizden geldiğince yapmaya  çalışıyoruz. Özellikle Zafer ve Ocaklı tarafında yol sorunumuz var. vatandaşlar kızmasınlar, en kısa zamanda yapacağız” ifadelerini kullandı.

İCRAATLARINI ANLATTI 

Nazilli’nin eski mahallelerinde yolların ömrünü tamamladığını belirten Alıcık, “Turan Mahallesi’ni ve işlek caddelerde yolları yeniledik. Belediye Meydanı’nda düzenleme yaptık. Organize Sanayi Bölgesi’nde 14 dükkan yaptık. Arslanlı’da kapalı pazar yeri yapıyoruz. Yeşilyurt’ta taziye evi yaptık. Toplumun bütün kesimlerini kucaklıyoruz. Sekiz cami, iki cemevi yaptık. Cumhuriyet Parkı’nı yeniledik. Yıldırım Demirören Tesisleri’ni yaptık. Şehit Mehmet Dinek Parkı yaptık. Tren hangarlarının binasına 3.2 milyon lira harcadık. Menderes Et Balık Lokantası, Turan Mahallesi’nde sağlık ocağı, meyve bahçesi, Esenköy’de kapalı düğün salonu yaptık. Dallıca Çayı’nda çevre düzenlemesi gerçekleştirdik” sözleriyle son dönemde gerçekleştirdiği projeleri anlattı.

“SPORA ÖNEM VERİYORUZ”

2009-2014 döneminde söz verdiği tüm projelerini, 2014-2019 döneminde de projelerinin yüzde 95’ini gerçekleştirdiğini söyleyen Başkan Alıcık, spora verdiği önemi de dile getirdi. Geçen yıl 3. Lig’e düşen Nazilli Belediyepor futbol takımının bu yıl şampiyonluğa oynadığına dikkat çeken Alıcık, “Hem kızlar hem de erkekler basketbol takımlarımız var. Hentbol takımımız ise yalnızca Nazillili sporculardan  oluşuyor” dedi. Kendi döneminde Nazilli’deki park sayısının büyük oranda arttığını ifade eden Başkan Alıcık, parklarda çocukların güvenliği için önümüzdeki dönemde mobese kamerası takılacağını söyledi.

SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ 

MHP İlçe Teşkilatı ile birlikte AK Parti yönetimini ziyaretinde sarf ettiği, “Mustafa Savaş’a oy vermeyen, bana da vermesin” şeklideki ifadesinin yanlış anlaşıldığını savunan Alıcık, “İttifakın ortakları yalnızca kendi adaylarına destek olursa biz seçimi kazanamayız. Ben nazlanabileceğimiz insanlara bu ifadeyi kullanabiliriz demek istedim. Yoksa, ‘İster verin, ister vermeyin’ demek istemedim. Ayrıca ben bu ifadeyi kullandığım için kızanlar olduğu gibi tebrik edenler de oldu. Genel Başkanımızın da dediği gibi Cumhur İttifakı Türkiye’nin teminatı. Mete’nin askerleri gibi aynı noktaya ok atmalıyız” ifadelerini kullandı. Başkan Alıcık, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin su faturalarının yüksek olmasının sebebini ilçe belediyelerinin aldığı katı atık bedeli olarak göstermesine de tepki gösterirken, “Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Adayı Mustafa Savaş suya yüzde 50 indirim yapılacağını ve 5 yıl boyunca da zam yapılmayacağını söyledi. Mustafa Bey Mete, biz de onun askerleriyiz” diye konuştu.