Kortej yürüyüşüne ilçe Kaymakamı Rasim Belge, Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve protokol üyeleri ile yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri katıldı. Sultanhisar ilçesinde, 50’nci Uluslararası Sultanhisar-Atça, Nysa Çilek Tarım Kültür ve Sanat Festivali, ilçe Kaymakamı Rasim Belge ve Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya'nın Belediye Meydanı'ndaki Atatürk anıtına festival çelengini sunması ve top atışları ile başladı. Festivalin açılış programına CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül, CHP İl Başkanı Ali Çankır, İYİ Parti İl Başkanı Cemal Sarı, İlçe Emniyet Amiri Talet Afşar, MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Naci Maden ve Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, meclis üyeleri, kurum ve kuruluş yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

“400 MİLYON LİRALIK BİR SATIŞ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Festivalin açılış konuşmasında çilek festivalinin öneminden bahseden Sultanhisar'ın CHP'li Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, “İlçemizde çilek üretimi 1980’li yıllardan itibaren hız kazanmıştır. Şu anda 20 bin dekarlık kapalı tarım arazisi ile Türkiye’nin en büyük örtü altı çilek yetiştiricisi durumundayız. 20 bin dekarlık alanda yılda 400 milyon liralık bir satış gerçekleştiriyoruz. Ürettiğimiz ürünlerin yaklaşık yüzde 70’ini başka Rusya ve Ukrayna olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç etmekteyiz. İstihdam noktasında da Nazilli’den Efeler’e kadar binlerce erkek ve bayana iş imkanı sağlanmaktadır” dedi.

ÇİLEĞİN FAYDALARINI SIRALADI

Çilek meyvesinin faydalarından da bahseden Yıldırımkaya, “İlçemiz tarımının olmazsa olmaz çilek meyvesi bol miktarda fosfor ve demir içeriyor. Çileğin B C ve K vitaminleri açısından bir hayli zengin olduğunu belirten uzmanlar çileğin vücuda kuvvet verdiğini, damar tıkanıklığını önlediği ve kolesterolü düşürdüğünü ifade etmekteler. Çok iyi bir antioksidan olması nedeniyle de bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Kansere karşı da koruyucu bir özelliği vardır. Sindirim sisteminin de düzenli çalışmasını sağlamaktadır” diye konuştu.

KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Festivale katkıda bulunan herkese teşekkür eden Başkan Yıldırımkaya, “Festivalimiz her zaman olduğu gibi kardeşlik ve dostluk bağlarını pekiştirmek, kültür, sanat, turizm ve tarım alanlarının gelişimini sağlamaya yönelik faaliyetlerde bulunmak. Ülke tanıtımına katkı sağlamak, büyük emeklerle yetiştirilen yerli ürünlerimizin hak ettiği şekilde değerlendirmesi amacını gütmektedir. Festivalimizin en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için her türlü katkıyı yapan başta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na, bürokratlarımıza ve günler öncesinden çalışmalara başlayan emektar belediye personelime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HALK OYUNLARI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Belediye Başkanı Yıldırımkaya’nın ardından Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül ile İlçe Kaymakamı Rasim Belge birer selamlama konuşması yaptı. Daha sonra Gürcistan, Bosna-Hersek, K.K.T.C., Kuzeyin Uşakları, Nazilli Belediyesi ve Gocabeşli halk oyunları ekipleri gösterilerini sergiledi. Gösterilerin ardından çilek konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Çilek çeşitlerinin tadılarak incelenmesinin ardından resmi açılış töreni sona erdi. Festivalin akşam programında Atça'da sahne alan Koliva grubu ise gençlerden yoğun ilgi gördü. Koliva, gecenin ilerleyen saatlerine kadar şarkılarıyla Atçalıları hem duygulandırdı hem coşturdu.

Haber Videosu