Cumhur İttifakı’nın Aydın Büyükşehir ve 17 ilçesindeki belediye başkan adayları açıklandı. AK Parti ile MHP'nin ortak olduğu Cumhur İttifakı'nın belediye başkan adaylarının tanıtımı Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın katılımıyla Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile 17 ilçenin adaylarının açıklandığı toplantıya Dağ'ın yanı sıra, AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Rıza Posacı, Bekir Kuvvet Erim ile Metin Yavuz, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kayhan, Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, AK Partili eski Milletvekilleri Mehmet Erdem ile Ali Gültekin Kılınç, belediye başkan adayları ve partililer katıldı.

“KÖTÜ YÖNETİMDEN KURTARACAĞIZ”

AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, açılışta yaptığı konuşmada, Aydın'ı 31 Mart akşamı kötü yönetimden kurtaracaklarını söyleyerek, "Aydın'ın bir 5 yılını daha kaybedemeyiz. Aydın'ı yaşanır bir şehir haline getireceğiz. Hizmet üreteceğiz. Örnek ve şeffaf belediyecilik örneği sergileyeceğiz. Büyükşehir Belediyemiz tamamen lokomotif bir belediye olacak" dedi.

“17 İLÇEYİ DE ALABİLİRİZ”

Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü olan Aydın'ı daha da güzelleştirmek için birlik olup bütün belediyeleri alacaklarını söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı ise, "Birlik, beraberlik içinde olduğumuz takdirde Büyükşehir ve 17 ilçeyi de alabiliriz" diye konuştu.

“CUMHUR İTTİFAKI BAYRAĞINI DALGALANDIRACAĞIZ”

AK Parti Aydın Milletvekili Kuvvet Erim de, toplantıda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "1 Nisan sabahı 17 ilçe ve Büyükşehir'de Cumhur İttifakı bayrağını dalgalandıracağız. Çünkü Aydın her türlü hizmeti hak ediyor. Aydın'ı milletin gönlünde yeri olmayan bu zihniyetten kurtaracağız."

“CUMHUR İTTİFAKININ YÜZDE 60 OY ALACAĞINDAN HİÇ ŞÜPHEM YOK”

Listenin açıklanması öncesinde Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bir konuşma yaptı. Hamza Dağ, AK Parti’nin bugüne kadar ki yaşadığı zorluklardan söz etti. "Bu salondaki heyecan 31 Mart seçimlerinde Aydın’daki ve Ege’deki seçimlerin habercisidir. AK Parti 4’üncü yerel seçimlerinden de başarıyla ayrılacak” diyen Dağ, “Bizim ittifak anlayışımız 15 Temmuz gecesi başladı. Ülkenin bekası üzerine kuruldu bu ittifak. Seçimden seçime devam eden bir ittifak yoktur. Millet İttifakı’nda olduğu gibi al gülüm, ver gülüm; şu belediye senin, bu büyükşehir benim anlayışı bizde yok. 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın yüzde 60’ın üzerine çıkacağından hiç şüphem yok. Yapılan araştırmalara göre bir muhalefet sorunu var. Biz çalışmaya ve millete olan borcumuzu ödemeye devam edeceğiz” dedi.  

“AYDIN’DA HİÇBİR HİZMET GÖREMİYORUZ”

Aydın’dan 31 Mart akşamı gelecek sonuçları merakla bekleyeceklerini dile getiren Dağ, şu ifadeleri kullandı: “Ben de çok yakından takip edeceğim Aydın’da seçim atmosferini. Artık bölgemizde CHP’nin kabiliyetsizliklerine şahit oluyoruz. Aydın’a girdiğimde hizmet görmek isterdim ama Büyükşehir’in hiçbir hizmetini göremiyoruz. Sadece bilbordlara reklam vermişler. Aydın'ın parasını bu şekilde yiyemezsiniz. Bunun hesabını da her iki dünyada veremezsiniz. Aydın'ın birçok belediyesi borç batağında. Aydın da 2 milyarın üzerinde yatırım gerçekleştirdik.”

“31 MART AKŞAMI ZAFERE HAZIR MIYIZ?”

 Aydın’da Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan AK Partili Mustafa Savaş, isminin açıklanmasının ardından bir konuşma yaptı. 
“Bizleri aday gösteren Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’ye teşekkür ederim” diyen Mustafa Savaş, “31 Mart seçimleri demokrasi ve hizmet etme için bir imtihandır. 31 Mart akşamına kadar siyasi olarak çirkinleşmeyeceğiz. Çünkü karşımızdaki adayın bir anne ve kadın olduğunu unutmayacağız. Bütün Aydınlıların başkanı olacağız. Esnafımızla yarışmayacağız, trafik sorununu çözeceğiz. Büyük Menderes Nehri’ni kirleten bir başkan olmayacağız. Gece-gündüz çalışıp 31 Mart akşamı destan yazacağız. Vakit Aydın, vakit Türkiye vakti. Aydın parmakla gösterilen bir il olacak. 31 akşamı zafere hazır mıyız?” ifadelerini kullandı.

AÇIKLANAN ADAYLAR ŞU ŞEKİLDE

Öte yandan Dağ’ın konuşmasının ardından Cumhur İttifakı’nın Aydın’daki belediye başkan adayları açıklandı. Buna göre Aydın Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçenin belediye başkan adayları şu isimler oldu: “Aydın Büyükşehir-Mustafa Savaş-AK Parti, Efeler-Ümmet Akın-MHP, Bozdoğan-Ufuk Altıntaş-AK Parti, Buharkent-Mehmet Erol-AK Parti, Çine-Celal Özden-AK Parti, Didim-Mümin Kamacı-AK Parti, Koçarlı-Nedim Kaplan-AK Parti, Köşk-Nuri Güler-AK Parti, Kuşadası-Fuat Akdoğan-AK Parti, Kuyucak-Metin Ertürk-AK Parti, Sultanhisar-Ertegün Ünal (Eski Belediye Başkanı)-AK Parti, Yenipazar-Suat Menderes-AK Parti, Karacasu-Zeki İnal-MHP, Söke-Beliğ Azbazdar-MHP, Germencik-İsmet Akın-MHP, İncirliova-Gürşat Kale-MHP, Karpuzlu-Hilmi Dönmez-MHP, Nazilli-Haluk Alıcık-MHP.”