Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi ve EKODOSD üyesi Sabiha Işık ile öğrencilerin eşlik ettiği ziyarette, derneğin doğal ve tarihi alanlarda yaptığı çalışmalarla ilgili sunum gerçekleştirildi.  

"EKOLOJİK TURİZM REHBERLERİNİN ÖNEMİ ARTTI" 

 EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, rehber adayı öğrencilere, Türkiye'de kuş bilimcisi rehberlerin çok az sayıda olduğunu, ekolojik turizm için sayının arttırılmasının gerekliliğini aktardı. 
  Sürücü, son 30 yılda doğal alanların ve zeytinliklerin büyük bir hızla kaybedildiğini belirterek kontrolsüz gelişmelerle bugüne gelindiği dile getirdi. Kuşadası’nda, nelerin kaybedildiğini ve hala ne gibi kazanımların mevcut olduğunu anlatan Sürücü, öğrencilerin dikkatini çekti.
  Alternatif ve ekoturizm için Kuşadası ve çevresinde çok zengin kaynaklar olduğu, Tüllüşah'ların korunması, Kuşadası'nın endemik bitki türleri ve anıtsal nitelik taşıyan ağaçlar, Kuşadası Belediyesi’ne Herbaryum kurulması için yapılan müracaat, deniz canlıları, yaban hayvanları ve kuşlarla ilgili yapılan koruma çalışmaları ile Beşparmak Dağları'nın özellikleri, Sürücü'nün aktardığı diğer konu başlıkları arasında yer aldı. 
  Sürücü, yarının rehberi olacak öğrencilerin bu alanlarla ilgili yeterli bilgiye sahip olabilmeleri için, yerinde saha çalışmalarına katılmalarının büyük önem taşıdığına da vurgu yaptı. Sunumun ardından öğrenciler anlatımı yapılan mekanlara gitmek, çevresel etkinliklerde görev almak istediklerini dile getirdiler.