Nazill Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kutlamalar sabah saatlerinde İstasyon Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle  başladı. Törene Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Baro Temsilcisi Emel Şahin, Nazilli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker, Nazilli Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, daire amirleri, siyasi partiler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın  okunmasının ardından çelenk sunumunu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker, yaptı.

“GENÇLERE DUYDUĞU GÜVENİN GÖSTERGESİ”

Törende günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Güven Eker İstiklal şuuruyla yetişen gençlerin  tarihlerine sahip çıkarak,  milli değerlerine bağlılıkları, her açıdan nitelikli olmaları sayesinde Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımada temel unsur olduklarına dikkat çekerek “Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlamaları, özümsemeleri ve bu ruha sahip çıkmaları çok önemli. Tarihe gömülmek istenen bir milletin yeniden doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşünün başladığı tarihtir 19 Mayıs. Kurtuluş Savaşı’yla milletimiz, özgür yaşama kararlılığını Tüm dünyaya ilan etmiştir. Cumhuriyetimizin ilanına uzanan bu süreç başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine örnek olmuştur. 19 Mayıs’ın Gençlik Bayramı olarak ilan edilmesi Gazi Mustafa Kemal’in Türk gençliğine duyduğu güvenin bir göstergesidir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve korumak gençliğimiz başta gençler olmak üzere hepimizin görevidir” dedi.

“TÜRKİYE’NİN İSTİKBALİ BİZE EMANET”

Törende daha sonra  Nazilli Lisesi öğrencisi Hasret Tahancı gençlik adına konuşma yaptı.  Tahancı konuşmasında “Bizler Türk’e İstiklal aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların Yalnız efelerin, Antepli Şahinlerin, Seyit Onbaşı’ların Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundanız. Türkiye Cumhuriyet bizlere emanet edilmiştir. Bu değerli emaneti sonsuza kadar korumak en başta gelen görevimiz olmalıdır. Milli Egemenlik ilkesiyle  çarenin ancak millet olduğu tescillenmiştir. Bizler Atatürk’ün eserlerinin temel taşıyız” ifadelerini kullandı.  

ÖDÜLLERİ VERİLDİ 

Yine Nazilli Lisesinden İbrahim Atakan Buhur, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini, Bedriye Kalaycıoğlu ve Ali Taylan Sevim  Atatürk ve Gençlik konulu şiirini  okudu. Törende daha sonra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen, kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Son olarak Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.