Didim Belediye Başkanı Atabay, haftalık basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Atabay, ihalesi yapılan Akbük Mahallesi'nin kanalizasyon çalışmalarına, bugün itibariyle başlandığını müjdeledi.

"AKBÜK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Hava şartlarına göre çalışmanın başladığını ve Didim Belediyesi Akbük Temsilcisi Sıtkı Külekçi’nin kendisini bilgilendirdiğini belirten Atabay, “İlk kazma vuruldu. Akbük'ün nüfus durumu belli. Çalışmalar vatandaşın az olarak yaşadığı yerlerde başlayarak devam edecek. Biz firmaya halkı bezdirmeden ve sahayı çok kirletmeden çalışmalarını sürdürmesi noktasında uyarımızı yaptık. Akbük için bu olay çok önemli. Artık Akbük’ün bu sorunu ortadan kalkacak. Hem Didim Belediyesi, hem de Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak Akbüklülere verilen sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

"KURUL BİZE 'OLMAZ' DEDİ"

Binlerce yıllık Apollon Tapınağı çevresinin koruma planıyla ilgili de konuşan Başkan Atabay, “Vali beyle biz bu durumu görüştük. 'Etrafındaki tel örgüleri değiştirelim, bir kapı yapalım ve ışıklandırma koyalım' dedik. Ama Kurul bize 'Olmaz’ dedi. Koruma planları çalışmaları da sürüyor fakat bu uzun bir yol. 1/5000’lik planlar yapılıyor ardından 1/1000’lik planlar yapılacak. Bunun ardından planın dışında kalan yapılar kaldırılacak ve dokuya uygun binalar yapılacak” diye konuştu.

BASIN MENSUPLARININ GÜNÜNÜ KUTLADI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ndeki etkinliklere şehir dışında olması sebebiyle katılamayan Atabay, basın mensuplarının günlerini kutladı. Takvim, ajanda, kalem, belediyenin kendi ürettiği sızma zeytinyağı, sabun, nane yağı ile Gülay Zübeyde Muslu Yalçın tarafından kaleme alınan ve Didim’i anlatan 'Bir öyküdür Yoran' adlı kitabın bulunduğu hediye paketi, basın mensuplarına takdim edildi.