FETÖ’nün sözde belediyeler imamı olarak bilinen tutuklu Erkan Karaarslan'ın Aydın’da hakim karşısına çıktığı mahkemede Özlem Çerçioğu ile ilgili ifadeleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Karaarslan, ifadesinde cezaevinde avukat diye Aydınlı bir gazeteciyle görüştüğünü ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu aleyhinde beyanda bulunması halinde serbest bırakılacağı gibi kendisine bazı söylemlerde bulunulduğunu ifade etmişti. Bazı üst düzey isimlerin de kendisinden aynı söylemleri talep ettiğini kaydeden Karaarslan, kendi talebi olmadan yerel seçimler öncesi cezaevine birçok ziyaretçisinin geldiğini ve kendisinden hep Özlem Çerçioğlu aleyhinde konuşmalarını istediklerini savunmuştu. Bu ifadelerin üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir televizyon programında kendisine bu konuyla ilgili sorulan sorulara cevap verdi.

“BUNU YAPAN İKTİDAR SAHİPLERİDİR”

Yaşanılan olaylarla ilgili tamamen iktidarı suçlayan Kılıçdaroğlu, “Bunu yapan iktidar sahipleridir. Bu işin içinde bir mevcut bakan da var. Bir gazeteci gidip içerideki bu tutuklu şahısla neden görüşür? Bu gazeteciye kim izin verir? O gazeteciyle o kişiyi kim buluşturdu? Ve o gazeteci o tutuklu şahsa neden sen Özlem Çerçioğlu’nu, Ekrem İmamoğlu’nu FETÖ’cü diye suçla der? Çünkü bunun karşılığında tutuklu şahsa ‘seni serbest bırakacağız, sana her tülü imkanı sağlayacağız, seni paraya boğacağız, gerekirse kimliğini değiştireceğiz’ gibi vaatlerde bulundular. Ama Allah büyüktür. Bu şahıs da çıkıp mahkemede yaşanılanları söyledi” dedi.

“SİZDE ALLAH KORKUSU YOK MU?”

İktidarın FETÖ taktiğiyle hareket ettiğini savunan Kılıçdaroğlu, “Amaç Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu’nu seçim önü FETÖ’cülükle suçlayıp gözaltına almak ve seçimi kazanmalarını önlemekti, seçimi kazanmasınlar diye kumpas kurmaktı. Bu tamamen FETÖ taktiği. Zaten bunların da onlardan bir farkı yok. Gerçek anlamda FETÖ’yle bir mücadele yok, iktidara rakip olanlarla bir mücadele var. Bu işler de FETÖ yaftası altında yapılıyor. Ya sizde Allah korkusu, vicdan, merhamet, adalet, hukuk yok mu?” diyerek tepkisini gösterdi.