Aydın Büyükşehir Belediyesi Atatürk Spor Kompleksi'nde bulunan Nona Sport’ta düzenlenen toplantıda Aydın BŞB Kulüp Başkanı Polat Bora Mersin, Yönetici Ömer Altuntaş, Antrenör Umut Uysal ve yardımcısı Haluk Korkmaz hazır bulundu. Takımın genel durumu hakkında bilgi veren Polat Bora Mersin, ilk kez katıldıkları ligde bu sezon hedeflerinin ilk 5 arasına girip Avrupa kupalarına katılmak olduğunu vurguladı.

“HEDEFİMİZ YİNE AVRUPA”

Aydın BŞB Kulüp Başkanı Mersin, “Sultanlar Ligi’ne katılma hakkı aldıktan sonra ilk iş olarak uzun yıllar üst liglerde görev almış Aydınlı hocamız Umut Uysal ile anlaştık. Kulübün aynı zamanda alt yaş gruplarında ve 2. Lig’de hem kadınlarda, hem erkeklerde takımları yer alıyor. Voleybol branşıyla özdeşleşmiş bir kulüp olarak yola devam ediyoruz. Bu sezon her takımı yenme hedefimiz var ama lig başlangıcında hedefimizi orta sıralar olarak belirlemiştik. Ayrıca takımın geçen sezon yakaladığı Avrupa başarısını bu sezon yeniden yakalayabilir miyiz hedefimiz vardı. Ama şu an 3’te 3’le başladık. Zaman ve maçlar bizi nereye götürür onu göreceğiz ama hedefimiz belli. Yine Avrupa kupalarını yakalamak istiyoruz. Bu sezon ise Challenge Cup’ta mücadele ediyoruz. Orada da ikinci turu geçerken final hedefimiz var. Kadın voleybolunda dünyanın en zor ligi olarak gösterilen ligde mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“TAKIMIMIZDA AİLE ORTAMI VAR”

Rakiplerin kadro yapısıyla Büyükşehir Belediyespor’un kadrosunu değerlendiren Mersin, “Rakiplerimizin bazılarında bir oyuncunun değeri bizim bütün takımın değeriyle aynı. Çok kıymetli oyuncuları var. Ama bizde de bireysel anlamda çok kıymetli oyuncular var. Ayrıca takım olgusunu yakalamış sporcularımız var. Bunun da meyvelerini alarak ilerliyoruz. Dominik Cumhuriyeti’nden 3 yabancı oyuncumuz Dünya Kupası’ndan geldi. Liglere 1 hafta kala başladılar. Ama çabuk uyum sağladılar. Zaten hedefimizde buydu. Uyum sorununu çabuk atlattılar” diye konuştu.

“BİLETLER PERŞEMBE SATIŞA ÇIKACAK”

Cumartesi günü Mimar Sinan Spor Salonu’nda ligin en zorlu rakiplerinden Vakıfbank’ı konuk edeceklerine işaret eden Mersin, “Maç biletlerimiz Perşembe günü çıkacak. Kulüpten bilet konusunda rezervasyon yaptırabilirler. Biz yoğun bir ilgi bekliyoruz. Tam bilet 10, öğrenci bileti 5 TL olacak. Perşembe, Cuma ve maç sabahı bilet alabilirler. Çevre illerden ve Aydın’ın ilçelerinden bu hafta yoğun ilgi var. Bilet temini konusunda satış noktası oluşturmayı düşünüyoruz. Herkesi maçımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“SONUÇLAR BİZİM İÇİN SÜRPRİZ DEĞİL”

Başkanın konuşması sonrasında Takım Antrenörü Umut Uysal da önemli açıklamalarda bulundu. Ligde aldıkları 3 galibiyeti değerlendiren Uysal, “Herkes için sürpriz ama biz takımı kurarken başlangıcımızı THY maçına göre ayarlamıştık. Belki baktığınız zaman rakiplere göre çok daha az hazırlık maçı yaptık ama biz bütün antrenman programı ve yüklemelerimizi ilk maça göre ayarladık. Tabi bu sene ilk senesi olduğu için hem şehrin, hem kulübün ilk organizasyonu. 4 yıldır Büyükşehir Belediyespor olsa da daha öncesinde köklü bir kulüp. Aydın Belediyespor vardı. İlk 3 hafta bize sürpriz değil. Biz yabancı oyuncularımızı 2 ay bekledik. Ama geldiklerinde bu sonucu alacağımızı biliyorduk. O yüzden bekledik. Ondan önce gelen Bulgaristanlı oyuncumuz var. O da çok tecrübeli. Bütün hazırlıklarımızı ligin başlangıcına göre yaptık” sözlerini kaydetti.  

“THY, ÇANAKKALE, KARAYOLLARI BİZİM RAKİPLERİMİZ”

Kazandıkları 3 maçta oynadıkları takımların ligde birebir rakipleri olduğunun altını çizen Uysal, “İlk hafta yendiğimiz THY, bundan 3-4 sene sonrasında şampiyonlar ligi şampiyonluğu hedefi koyan, bütçe ve takım kurgusu bu yönde olan bir takım. Onun dışındaki takımlar zaten bizim yenmemiz gereken takımlardı. Biz de bütün hazırlıklarımızı buna göre yaptık. Vakıfbank maçı ile ilgili de bizim ilk amacımız iyi voleybol oynamak. Oyuncular kendi oyunlarından zevk almalı. Onlar saha içinde enerjisini dışarı yansıttıkça bu seyirciyi içeri çekiyor. Bu maçta da iyi voleybol oynamak istiyoruz. Elbette ki, kötü sonuçlar olacak. Lig çok uzun. Toplamda 40’a yakın maç yapacağız. Ama inişlerin olduğu zaman iyi voleybolu oynayarak sahadan çıktığımızda seyircimizin tribünlerden ayrılırken mutlu ayrılmasını istiyoruz. Vakıfbank maçından da iyi bir sonuçla ayrılacağımıza inanıyorum” dedi.  

“DESTEK VE İLGİ MUTLU EDİCİ”

Aydın’da seyircinin voleybola ilgisini de değerlendiren Uysal, “Ben en son bu kalabalığı Galatasaray’dayken Fenerbahçe maçlarında yaşadım. Orada da yılda iki ya da 4 defa yaşayabiliyorsunuz. Biz burada iki maç yaptık. İkisinde de tribünlerin hepsi doluydu. O anlamda beklentilerimizin üstünde seyirci var. Her kesimden seyirci var. Aileler, genç, yaşlılar herkes geliyor. Bu potansiyel, THY maçının son setinde ve Karayolları maçının ikinci setinde bizi ciddi anlamda oyunun içinde tutarak, ileriye doğru iterek, motivasyonumuzu ilerleterek yardımcı oldu. Maça katılımları çok iyi. Biz son derece memnunuz. Tabi bu sayı artacaktır” diye konuştu.

“AYDIN’I VOLEYBOL ŞEHRİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Zorlu rakiplerle oynayacaklarını dile getiren Uysal, “Vakıfbank hem bizim ligimizin, hem de dünya liginin en iyi takımlarından bir tanesi. Son Avrupa Şampiyonu ve önceki yılın Dünya Şampiyonu. Eczacıbaşı keza öyle. Avrupa ve Dünya Şampiyonu. Baktığınız zaman ligimiz çok zor. Bizim en büyük avantajımız bu sene seyircimiz. Biz her maçımızı dolu tribünler önünde oynuyoruz. Biz çok şanslıyız. Bu giderek büyüyor. İnşallah onları her maç mutlu bir şekilde sahadan göndeririz. İnsanların hevesini kırmamak gerekiyor. Biz buraya bir voleybol kültürü yerleştirmeye çalışıyoruz. Aydın’ı voleybol şehri yapmak istiyoruz. Bu iyi başlangıçta da bunu başlattık. En çok da bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.  

“ÇERÇİOĞLU, PROJESİNİN OLDUĞUNU SÖYLEDİ”

Tesisler konusunda gelen soru sonrasında kulübün bu konuda sorun yaşamadığını kaydeden Uysal, “Kendi tesisimiz var. Orayı kullanıyoruz. İlgi arttıkça büyük bir tesis olacaktır. Özlem Çerçioğlu zaten bize bununla ilgili projesini olduğunu söyledi. Çevre illerden maçlarımıza geliyorlar. Özlem Hanım’ın buna kayıtsız kalacağını düşünmüyorum. Çünkü ilgi çok fazla. Kendisi de bu ilgiyi gördü. İlerleyen dönemlerde iyi ve modern tesisi Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇANAKKALE KAMPI FAYDALI GEÇTİ”

Son olarak takımın yakaladığı uyumun nasıl sağlandığı sorusuna ise Uysal, “İlk toplantımızda takıma ilk söylediğim şey aile olmaktı. Bu çok önemli. Herkes şu anda aile olmayı başardı. Bu çok kolay bir şey değil. Çünkü 15 tane yeni oyuncuyla sıfırdan takım kurduk. Biz ancak bu şekilde öne geçebilirdik. Ağustos’ta Çanakkale’de kampa girdik. Biz bunu orada başardık. Çanakkale kampı bizim için çok faydalı geçti. Takım kaynaşması sağladık. Aile olmak her şeyin önündedir. Samimiyet çok fazla. Ben iletişime çok önem veriyorum. Bu şekilde devam edeceğiz. İlerleyen süreçte ufak tefek sıkıntı olsa da aile olduğumuz için bunu çabuk atlatacağız” şeklinde cevap vererek sözlerini sonlandırdı.