CHP Didim İlçe Gençlik Kolları Başkanı Atakan Erdoğan'ın istifasının ardından Aydın İl yönetimince Süleyman Çulha, CHP Didim İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak atandı. Atamanın ardından İlçe binasında yapılan basın toplantısına CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, CHP Belediye başkan aday adaylarının bazıları ile partililer katıldı.

“BÜYÜK OY ORANIYLA KAZANACAĞIZ”

Toplantıda ilk konuşan Koçak, Gençlik Kolları Başkanı Atakan Erdoğan'ın istifasının ardından gençlik yönetimindeki istifalardan sonra mevcut gençlik yönetiminin il gençliği tarafından tüzük gereği düşürüldüğünü ifade etti. Koçak, İl geçliğince İlçe Gençlik Kollarına Süleyman Çulha'nın atamasının yapıldığını belirterek, Çulha'nın yönetim kurulu üyelerini bir etkinlikle açıklayacağını söyledi.
Çulha'ya başarılar dileyen Koçak, “Geçmişteki arkadaşların da emeklerine sağlık, onların emeklerini de inkar etmiyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır, bu partiye hizmettir kimsenin gücenmesi ve darılmasının olmaması lazım. Önümüzde bir yerel seçim var ve bu yerel seçimi en zaiyatsız şekilde atlatabilmek ve birlikte omuz omuza çalışabilmek için il gençlik yönetimi Süleyman Çulha'yı başkanlığa atamıştır. Hiç kimseyi kopartmayacağız, ayırmayacağız ve ayrıştırmayacağız. Hiç kimse avucunu ovuşturmasın Didim'i CHP'den alacağız diye, çeşitlik entrikalara da kimse girmesin emin olun ki burada çok büyük bir oy oranıyla biz kazanacağız. Cumhuriyet kazanacak, CHP kazanacak, bizler kazanacağız.” dedi.

“SAĞDUYULU DAVRANMAYA ÇALIŞIYORUM”  

CHP Didim Gençlik Kolları’nın yeni başkanı Süleyman Çulha ise, 27 yaşında olduğunu belirterek, aslen Amasyalı olduğunu ve Didim'de 10 yıldır ikamet ettiğini ifade etti. Çulha 2014 seçimlerinden bu yana örgüt ve örgütlenmeden sorumlu başkan yardımcılığı görevinde bulunduğunu söyleyerek, CHP gençliğinde oluşan krizle kendisinin hiç bir alakası olmadığını savundu. Çulha, “Biz bu görevi seve seve kabul ettik içinden çıkamayacağımız hiç bir şey yok, ekip arkadaşlarıma çok güveniyorum. Biz bu  partinin neferleriyiz arkadaşlarımın hiçbirine kapıyı kapatmıyorum. Hepsiyle tek tek görüştüm sıkıntılı süreç olduğunu hepimiz biliyoruz ama sıkıntı yaratmamak için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Yönetimi kurdum ama bunu bir etkinlikle açıklamayı düşünüyorum. Bu etkinlik de bağlayıcı olsun istiyorum kardeşçe, sevgi dolu çünkü geçmişte hepsiyle omuz omuza mücadelemiz oldu. Şimdi de öyle olsun istiyorum. Sağduyulu davranmaya çalışıyorum. Onlarla da birebir görüşmelerim sürüyor, onlarla beraber omuz omuza bu mücadelenin içerisine gireceğiz.” diye konuştu. Konuşmaların ardından, Yeni Başkan Çulha, tebrikleri kabul etti.