Ruhumun G Noktası kitabının yazarı Zihinsel Arınma Uzmanı, profesyonel nefes ve regresyon eğitmeni Emel Çekici, Nazilli 10. Kültür Sanat Festivali kapsamında Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda seminer verdi. Nefes terapisiyle bilinçaltı temizliği yöntemlerini anlatan Çekici, hayat boyu yaşadığımız tüm acıların bedenimizin hafızasında kayıtlı olduğunu belirterek, “Doğru nefes bedenimizin ve ruhumuzun sağlığı için çok önemli. Kanser bile hücrelerin oksijensiz kalıp çoğalmasından kaynaklanıyor. Acı çekerken düzgün nefes alamadığımız için bu durum beden sağlığımızı da bozuyor diye konuştu.

DOĞRU NEFES SAĞLIK DEMEK 

İzleyicilere doğru nefes almanın yanı sıra daha çok hayal kurma ve sevdikleriyle daha çok zaman geçirme tavsiyesinde bulunan Emel Çekici, seminerinin son bölümünü uygulamalı terapiye ayırdı. Derin nefesler alarak ve ellerle baskı uygulayarak alt karın kaslarını çalıştırmalarını isteyen Çekici, “Söyleyemediğiniz duygularınız ve düşüncelerinizi açığa çıkarmak için parmaklarınızla gerdan bölgesine vurarak a sesi çıkarın” dedi.

KONFERANS SALONUNDA ASTRAL SEYAHAT

Daha sonra dinleyicilere gözlerini kapatarak telkinleriyle astral seyahat yaptıran Çekici, “Üzerinizde hakim cüppesiyle bir duruşma salonunun kürsüsüne geldiğinizi hayal edin. Sizi üzen herkes sanık sandalyesinde oturuyor olsun. Sizi en çok üzenden başlayacak tek tek karşısınıza çağırın. Onun gözlerine bakın ve deyin ki ‘Yüreğine baktım ve suçsuz olduğunu gördüm. Seni affediyorum.’ Duruşma salonunun kapsından küçük bir çocuk girsin. O sizin çocuk haliniz. Ona sarılın, her şey için teşekkür edin ve onu affettiğinizi söyleyin” dedi. Çekici’nin talimatları doğrultusunda astral bir yolculuk yapan dinleyiciler gözyaşları içinde seansı tamamladı.