DEĞİRMENDE HAREKETLİLİK

Aydın’da kış hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Sultanhisar’ın Atça Mahallesi'nde de Hamdi Karatuğ’a ait değirmen, en hareketli günlerini yaşıyor. Pazardan aldıkları taze kırmızıbiberleri evlerin bahçelerinde bir araya gelerek doğrayan ev hanımları daha sonra çatılarda, sergilerde kurutuyor. Son olarak değirmenlerde öğütülüp toz haline getirilen kırmızıbiberler, yemekleri renklendirmek ve tadını güzelleştirmek için tercih ediliyor. 
  Aydın’ın damak tatları arasında yer alan kırmızıbiberler, değirmenlerde toz haline getirildikten sonra doğal zeytinyağıyla karıştırılarak saklama kaplarında bozulmaması sağlanıyor. Kuruttukları biberleri öğüttürmek için değirmenlerin yolunu tutan vatandaşlar, kilo başına 1 lira ödüyor.   

“SAĞLIKLI BESİNLERİ TÜKETSİNLER”

Son günlerde özellikle kırmızıbiber öğütmede yoğunluk yaşadıklarını belirten Hamdi Karatuğ, “Özellikle yaz sezonu bizim açımızdan yoğun geçiyor. Bu yoğunluk her açıdan çok güzel. Çünkü bu durum halkın organik besin tüketimini tercih ettiğinin kanıtıdır. İnsanlarımız mümkünse hazır üretim yerine böyle kendi yaptıkları sağlıklı besinleri tüketsinler. İş yerimizde, domates, nar ve üzüm sıkma makineleri de var. Kış hazırlıkları kapsamında tarhana da öğütüyoruz. Vatandaşın işini kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.