DEĞİRMENDE HAREKETLİLİK
Aydın’da kış hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Sultanhisar’ın Atça Mahallesi'nde de Hamdi Karatuğ’a ait değirmen, en hareketli günlerini yaşıyor. Pazardan aldıkları taze kırmızıbiberleri evlerin bahçelerinde bir araya gelerek doğrayan ev hanımları daha sonra çatılarda, sergilerde kurutuyor. Son olarak değirmenlerde öğütülüp toz haline getirilen kırmızıbiberler, yemekleri renklendirmek ve tadını güzelleştirmek için tercih ediliyor.Aydın’ın damak tatları arasında yer alan kırmızıbiberler, değirmenlerde toz haline getirildikten sonra doğal zeytinyağıyla karıştırılarak saklama kaplarında bozulmaması sağlanıyor. Kuruttukları biberleri öğüttürmek için değirmenlerin yolunu tutan vatandaşlar, kilo başına 1 lira ödüyor.