Erkan Yücel Sahnesi’nde gösterimi yapılan, ayakta alkışlanan tiyatrosal oyunu Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Süvari, CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ve kalabalık bir vatandaş topluluğu izledi.

“TİYATROSAL ANLAMDA BÜYÜK BİR OYUN”

Oyunu sahneye koyan ve yöneten Kuşadası Belediyesi Drama Eğitmeni Mehmet Turan, gençlerin çok iyi iş çıkardıklarını söyleyerek, bir milletin özgürlük yolunda yüreğinden hiç eksilmeyen cesaretini, umudunu, Nazım Hikmet’in anlatımı ile tiyatrosal olarak ortaya koymaya çalıştıklarını ifade etti.

“KURTULUŞ SAVAŞI’NIN KAZANILDIĞINI ANLATMASI ÖNEMLİ”

CHP Gençlik Kolları İlçe Başkanı Savaş Çırban da, Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye Destanı’nı 1938 yılında hapishanede yazmaya başladığını ve 1941 yılında tamamladığını söyledi. Bu destanın anlamının büyüklüğüne işaret eden Çırban, vatan hainliğiyle yargılanan kişinin Kurtuluş Savaşı Destanı’nı yazmasının önemine değindi. Çırban, “Yazdığı bu destan bize Anadolu’da Kurtuluş Savaşı’nın nasıl kazanıldığını, isimsiz kahramanların nereden geldiğini, nasıl savaştığını gösteriyor” diyerek oyuna katkı sağlayan herkesi kutladı.

Haber Videosu