Aydın Ovası’nda sulama sistemleri konusunda yaşanan sorunlara son vermek için çalışmalarına devam eden DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, Koçarlı Bağarası ve Yenipazar Dalama ovalarında çiftçiyi rahata kavuşturmak için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Mevcut suyu en ekonomik şekilde kullanmak ve ürün çeşitliliği de arttırmak amacıyla Aydın ovasından 12 ay boyunca üretim yapmayı hedefleyen proje kapsamında, toplam 197 bin 40 dekar arazi rahat bir şekilde sulanabilecek.  
  Aydın Koçarlı Bağarası Sulaması 1. Kısım çalışmaları kapsamında 146 Bin 40 dekarlık arazinin modern borulu sistemle sulanması planlanıyor. Koçarlı Bağarası Ovası için yüzyılın projesi olarak nitelendirilen kapalı devre sulama sisteminin, en geç 2020 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. Ayrıca Aydın Yenipazar Dalama Ovası sulaması işinde de çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Tamamlandığında 51 bin dekar arazinin daha kolay sulanabilmesini sağlayacak olan Yenipazar Dalama Ovası Sulaması işinde de şu an itibariyle 10 bin 500 dekarlık arazi sulamaya açıldı.

“GELİR ARTIŞI SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR”

Aydın Koçarlı Bağarası Sulaması 1. Kısım Projesi'nde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, “Koçarlı Bağarası Ovası’nda bulunan 146 bin 40 dekarlık zirai arazinin modern borulu sistemle sulanması için çetin kış aylarında dahi çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. 3 bin milimetre çapındaki CTP boruların montajı şu an itibariyle devam ediyor. Sulama projesinin tamamlanması ile birlikte Koçarlı Bağarası Ovası’nda dekar başına bin 100 lira gelir artışı, ülke ekonomisine de yıllık 160 milyon 644 bin lira gelir sağlanması hedefleniyor” diye konuştu.

“10 BİN 500 DEKAR TARIM ARAZİSİNİ SULAMAYA AÇTIK”

Her zaman Aydınlı çiftçileri desteklemeye devam edeceklerini belirten Balta, “Aydın Yenipazar Dalama Ovası Sulaması Projesi tamamlandığında 51 bin dekar tarım arazisini sulayacak olan Aydın Yenipazar Dalama Ovası Sulaması işimizde çalışmalar aralıksız sürüyor. Aydın Yenipazar Dalama sulaması yenilemesi inşaatı işi kapsamında bugün itibariyle 10 bin 500 dekar tarım arazisini sulamaya açtık. Geri kalan çalışmalar da tüm hızla devam ediyor. Bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, DSİ Genel Müdürümüz Murat Acu'ya şükranlarımızı sunuyor, emeği geçen DSİ ve firma personellerine de teşekkür ediyoruz” dedi.