Aydın'ın turistik ilçesi Didim, turizmde yeni bir destinasyona yelken açıyor. Yunanistan’ın en gözde adalarından olan Kos (İstanköy) Adası ile Didim arasında Haziran ayından itibaren günübirlik karşılıklı seferler başlayacak. Seferlerin başlangıç süreciyle ilgili olarak Didimli turizmci ve seyahat acentesi işletmecisi Ali Çamurcu ile Didim Kültür Mirasını Koruma Derneği Başkanı ve turizmci Mustafa Şentürk, basın toplantısı düzenledi.

"DİDİM'İN TANITIMINA KATKI SUNACAK"

Toplantıda ilk konuşan Didim Kültür Mirasını Koruma Derneği Başkanı ve turizmci Mustafa Şentürk, geçmiş yıllarda Didim ile Kos ve Leros adaları arasında seferlerin başlatılması için girişimlerde bulunulduğunu hatırlatarak, “Bu seferler için ilçe protokolünün de yer aldığı bir gezi düzenlenmişti ama teknik nedenler dolayısıyla bu seferler başlatılamadı. Bu konuda Ali beyin 4 yıllık bir çalışması var ve son 1 yıldır da bu konu üzerindeki ciddi çalışmaları oldu. Artık Didim ile Kos arasında seferler başlayacak. Bu seferler Didim’in tanıtılması, esnafın kalkınması ve ören yerlerinin tanıtılmasına katkı sunacak” dedi.

“YETKİLİ TEK FİRMAYIZ”

Didimli turizmci ve seyahat acentesi işletmecisi Ali Çamurcu, 4 yıllık bir çaba sonucunda bu noktaya gelindiğini belirterek, “Yunan adalarında Didim’i tanıtmak için çalıştık. Karşı komşuda Didim olgusu üzerinden girişimlerimizi sürdürdük. Yaptığımız görüşmelerin ardından Haziran ayında Katamaranla seferler başlayacak. 'Didim Feribot' markamızla elimizi taşın altına koyduk. Bu konuda yetkili ve tek firmayız. Felicia Tur olarak kendi markamızın yanı sıra Didim Feribot Gemi adıyla da bu işler yapılacak” diye konuştu. 
Karşılıklı seferlerle ilgili olarak Yunan bakanlığın sekreteriom da ki yakın yardımcısı Sayın Samis Paizanoglou katkısını da anlatan Çamurcu “Bölgemizin tanıtımı ve ilerlemesi için görüşmelerimizi uzun süredir yapıyorduk. Sayın Samis Paizanoglou ‘nun bir buçuk sene öncesi fuarda yapılan görüşmeye ve röportajındaki sözüne dair Sayın Kaymakamımız İskender Yönden ve Sayın Belediye Başkanımız Deniz Atabaya da göstermiş olduklar destek, emek ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca Didim ve Kos seferlerimiz esnasında Kos Adasına gelen misafirlerimize, Kos Adasından Didim’e gidecek misafirlerimize her iki destinasyonda hizmet verebilmek amacıyla KOS Adası ofis yapılanmamızın da en kısa zamanda faaliyete geçeceğini bildirmek isteriz. İzmir konsolosuyla da bu konuyu devamlı bilgilendiriyorduk. Gayemiz sadece turizm değil yerel esnafında gelişip para kazanması… Son iki haftadır Kos’tayız ve bu sürecin yaz-kış olması içinde çalışıyoruz. Şu anda grupların pazarlanması süreci başladı.”dedi.

“İLK SEFER HAZİRAN'DA”

Çamurcu, Haziran ayında seferlerin başlayacağını belirterek, “Didim Marina'dan katamaranla 45 dakikalık Kos’a yolculuk yapılacak. Kapı vizesi kıyı şeridinde uygulanıyor. Başlangıç olarak haftada bir gün planlandı ama süreç içerisinde durum değerlendirmesi olacak. Sabah gidiş, akşam dönüş olarak 45 Euro olarak ücretler planlandı. Süreç içerisinde seyahat acenteleriyle bunu nasıl yaparız noktasında görüşmelerimiz olacak. Bize karşıdan gelen misafirlerimiz için de bir operatör olacak. Irıs Jet adındaki Katamaran 238 kişilik ve sadece Didim ile Kos arasında sefer yapacak” şeklinde konuştu.

“BÖLGEMİZE DEĞER KATACAK”

Didim’in birçok önemli yeri olduğunu kaydeden Çamurcu, şunları kaydetti: “Başta Apollon Tapınağı, Milet Açık Hava Müzesi, Altınkum, Priene, eski Rum evlerinin olduğu Hisar Mahallesi gibi birçok önemli yerin tanıtımı olacak. Kültür ve turizmin yanında esnaflarımızın para kazanması noktasındaki bu adıma elini taşın altına herkesin koyması gerekiyor. Bu konuda İlçe Kaymakamımızın destekleri oldu. Sonuçta Didim markası altında bir araya geldiğimizde bu süreç ilçemize ve bölgeye değer katacak.”