Karşılaşmanın tartışmalı pozisyonlarında hakemin yanlış kararlar verdiğini ve tribün baskısı ile oyunun kontrolünü elinden kaçırdığını savunan SHÇEK Spor Antrenörü Cemal Aris, basın açıklaması yaptı. Aris, karşılaşmanın hakemlerinin eyyamcılık yaptığını öne sürerek, Koçarlı Belediyepsorlu futbolcuları da sert bir dille kınadı.

"GÜVENDİĞİMİZ DAĞLARA KARLAR YAĞDIĞINI GÖRDÜK"

SHÇEK Spor Antrenörü Cemal Aris, yaptığı açıklamada, “Koçarlı Belediyespor maçında maalesef büyük bir hakem katliamı yaşadık. Maça çok iyi hazırlanmıştık, olabilecek her türlü senaryoyu oyuncularımıza hafta boyunca anlattık. Profesyonel liglerde ve BAL liginde maç olmaması nedeniyle maça geçen hafta olduğu gibi klasman hakemlerinin atanmasına kesin gözüyle bakıyorduk. Cuma günü hakem triosunu gördüğümüzde çok sevindik, hakemlerin baskıdan hiç etkilenmeyeceğini düşünüyorduk. Ama maalesef güvendiğimiz dağlara karlar yağdığını gördük. Maçtan önce oyuncularımızı kendilerine yapılacak baskı ve tehditler konusunda uyarmıştık. Düşündüğümüz gibi maçın başından sonuna kadar Koçarlı Belediyespor’lu oyuncular çok sert oynadılar, oyuncularımıza psikolojik baskı uyguladılar ve tehdit ettiler. Maç boyunca adeta dayak yedik. Biz bunları zaten bekliyorduk" dedi.

"MAÇI ELİMİZDEN ALIP KOÇARLI BELEDİYESPOR'A HEDİYE ETMİŞTİR"

Kendilerini üzen tarafın, hakemin tavrı olduğuna işaret eden Aris, "Bizi üzen Hakem Eren Özyemişçioğlu’nun bu tehditleri ve baskıyı görmemezlikten gelmesidir. Maçın ilk yarısında takımımız 1-0 önde iken Koçarlı Belediyespor kalecisi top elinde iken diziyle oyuncumuz Ali Samet Özen’in kasıklarına kasıtlı olarak vurmuş, hem orta hakemin, hem de yardımcı hakemin gözünün önünde olan penaltı ve kırmızı kart pozisyonu görmemezlikten gelinmiştir. Yine 2.yarıda takımımız 2-0 önde iken sarı kartı olan Koçarlı Belediyespor kalecisi oyuncumuz Halil Can’ı ceza sahasında biçmiş, maçın hakemi bu pozisyona da seyirci kalarak yüzde 100 penaltımızı vermemiş, takımımızın ve ligin kaderi ile oynamıştır. Bu pozisyondan kısa bir süre sonra avını bekleyen aslan gibi maçın hakemi ceza alanı içerisinde topun hiç kasıt olmamasına rağmen oyuncumuzun eline çarpmasını fırsat bilip anında penaltı noktasını göstermiştir. Maçın son anlarında kalecimiz tuttuğu topu Koçarlı Belediyespor’lu 2 oyuncunun son derece sert faullü hareketi sonucu elinden kaçırmış hem orta hakem, hem de yardımcı hakem gözlerinin önündeki faulü görmemezlikten gelmiş ve takımımızın şampiyonluğunu, oyuncularımızın alın terini çalarak maçı elimizden alıp Koçarlı Belediyespor’a hediye etmiştir" ifadelerini kullandı.  

"KENDİSİNİ VİCDANIYLA BAŞ BAŞA BIRAKIYORUZ"

"Maç boyunca 2 defa kırmızı kart görmesi gereken Koçarlı Belediyespor kalecisi ve maç boyunca oyuncularımızı tehdit eden, sürekli olarak sertlik yapan ve hakeme itiraz ederek en az 5-6 defa sarı kartlık hareket yapan Koçarlı Belediyespor kaptanının yaptığı hareketleri görmezden gelen, adeta 3 maymunu oynayan hakemin oyuncumuzun son derece basit 2 faulünü 2 sarı kartla cezalandırarak oyundan ihraç etmesi inanılır gibi değildir" diyen Aris, şunları kaydetti: "Maçın hakeminin bu hataları Koçarlı Belediyespor’u kollamak için yaptığını düşünmüyoruz. Maçın hakeminin tek derdi kendini kurtarmaktır. Maç boyunca, 'SHÇEK Spor bu maçı kazanırsa, biz buradan zor çıkarız' diye düşünerek eyyamcılık yapmıştır. Maçın hakemi pozisyonlarda görmediği ya da yanlış gördüğü için hata yapmamıştır, direkt olarak eyyam yapmıştır. Kendisini vicdanıyla baş başa bırakıyoruz. Koçarlı Belediyespor’lu oyuncuları da maç boyunca oyuncularımıza karşı yapmış olduğu hareketlerden dolayı kınıyoruz."