Söke Ticaret Odası seçimlerinde İstikrar Grubu'ndan 6 ve Değişim Grubu'ndan 5 meclis üyesi, yönetim kurulunu oluşturdu. Yenilikçi Grup ise 9 meclis üyesi olmasına rağmen yönetim kurulunun dışında kaldı. Murat Kaloğlu, Orhan Korkmaz, Ali Semerci, Ayşe Anya, Cuma Arı, Reşat Er, Tekin Yavuz ve Levent Taşyakan’dan oluşan Yenilikçi Grup üyeleri, Söke Belediyesi Lima Restoran'da basın mensupları ile bir araya geldi.

"PROJELERİN YERİNE GETİRİLMEDİĞİNİ GÖRDÜK"

Toplantıda konuşan Cuma Arı, "Söke Ticaret Odasının yeni yönetim kurulunun göreve gelmelerinin üzerinden tam bir yıl geçmesine rağmen, vaat edilen projelerin yerine getirilmediğini gördük ve bunun için oda yönetim kurulunun yapamadığı icraatlarının bilgilendirilmesi ve değerlendirilmesini yapmak üzere bu anlamlı toplantıyı yapmak sorumluluğu içindeyiz. Söke Ticaret Odasının binasının yapılamaması ve hatta bu projenin yapılamayacağı yönünde bilgi sahibiyiz. Bizlerse bu binanın mutlaka yapılması yönünde görüşümüzü belirttik. Hatta bu yönde arsa tespitlerinin bile yapılamadığını biliyoruz. Bina projesinin dışında oda üyelerimizin ticaretlerine ve ekonomilerine katkı sağlayacak olan KOBİ destek masasının kurulması için ısrarcı olduk. Üyelerimize hibe ve teşviklerden sadece internet sitemiz üzerinden duyurulması üzerinden değil, bir danışman şirketi gibi üyelerimizin dosyalarını hazırlayıp takibi noktasında çalışıp sonuçlandırmaktı. Bu teklifimiz bile dikkate alınmadı. Üstelik bu işlem göstermelik iki-üç projeyle sınırlı bırakılmıştır. Söke esnafları ve üyelerimizin alışverişlerinin artacağını düşündüğümüz 'Otomobil hediyeli Söke çarşı günleri' düzenleyeceklerine, ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde odaya alınan ve her nedense ticaret odamızın internet sitemizde haberi dahi yapılmayan lüks aracın alınması gerekliliği veya gereksizliği mutlaka tartışma konusu olmuştur. Bu aracın odamıza maliyeti de 169 bin TL'dir. STO meclisinin uyum içinde çalışması için daha önceki yıllarda olduğu gibi yönetim ve meclisle beraber toplantı yapma kararı verilmiş fakat ne yazık ki bu karara da hiç uyulmamıştır" ifadelerini kullandı.

"ŞERH KOYARAK TEPKİMİZİ GÖSTERDİK"

"Tüm bu projelerin hayata geçirilmesini bırakın her ay yapılması zorunlu olan meclis toplantıları düzenli yapılmayıp hatta Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül olmak üzere 5 aylık mizan Ekim ayında meclise sunulmuştur" diyen Arı, şunları kaydetti: "Bütçe ve mizan yönetmeliğinin 57. maddesi uyarınca, her ay yapılması zorunlu mizanın toplu olarak meclis onayına gelmesini sakıncalı gördüğümüzden ve ilgili yönetmeliğe uygunsuzluğundan şerh koyarak tepkimizi gösterdik. İyi bir lider ya da yönetici, ekibinin ihtiyaç ve beklentilerini doğru okursa sonuca ulaşabilir kanaatindeyiz. Karşılıklı empati ve saygının sonucunda kazanan her zaman Söke'miz olacaktır diye düşünüyoruz. Bu makamlar iş yapma ve hizmet üretme makamları olup bunun hakkının verilmesi noktasında hep birlikte mücadelemiz devam edecektir. Çünkü bize ya da diğer gruptaki arkadaşlara oy veren üyelerimizin Ticaret Odamızdan ortak isteğinin bu projelerin ve hizmetlerin hayata geçirilmesi ve de ticaretlerine katkı sağlanması olduğunu biliyoruz.’’