Açıklamalarında, Sultanhisar eski Belediye Başkanı Ertegün Ünal’ı dönemindeki bir takım uygulamaları nedeniyle eleştiren Başkan Yıldırımkaya, “Önceki dönemde yapılan hatalar nedeniyle belediyeyi iflas noktasında devraldık” diye konuştu. Ünal ile ilgili zehir zemberek açıklamalarında, “Öncelikle mal edinmelerine kadar göreve geldiğinde nesi vardı, şu anda nesi var? Dürüstçe, yiğitçe ifade etsin” diyen Yıldırımkaya, “Nasıl ki aleyhimizde algı operasyonu yapmaya çalışıyorsa, iyi su hattının 3. etap çalışmalarında, 665 bin lirayı Ankaralı bir firmaya nasıl ihalesiz verdiğini açıklasın. Hodri meydan” ifadelerini kullandı.  
  Açıklamalarında, Yukarı Kavaklı’da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun destekleriyle 4 hafta önce kurulan üretici pazarının ilerleyen süreçte Koçarlı Çakırbeyli’deki üretici pazarı gibi rağbet göreceğine inançlarının tam olduğunu söyleyen Yıldırımkaya, Sultanhisar’daki gibi tavuk ve balık halinin bir benzerini Atça Mahallesi’nde de yapacaklarını ve spor kompleksi için de Atça’da ayrıca yer arayışı içerisinde olduklarını belirtti.

“BÜROKRASİ ELİMİZİ KOLUMUZU BAĞLIYOR”

Sosyal yardımlar noktasında ev, okul, cami temizlikleri, yakacak ve gıda yardımlarının devam ettiğini ve belediye olarak sosyal konut projelerinin olduğunu hatırlatan Yıldırımkaya, “Bu konuda biraz sitem etmek istiyorum. Çünkü CHP’li belediye olmanın çok ağır bedelini ödüyoruz. Kamu kurum kuruluşlarının amir ve müdürleri ciddi anlamda politika yapıyor. Ama şu da var ki bugün ben buradaysam yarın yokum. Burada bize yapılan hareket tamamen Sultanhisar’a ve Sultanhisar halkınadır. Bu makamlar gelir geçer ama önemli olan buradaki insanlara hizmet etmektir. Biz maneviyatçı insanlarız. Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından borçlarımızdan ötürü arazilerimize kamu haczi koyuluyor. CHP’li belediye olup da işi görülen belediyeleri de biliyoruz ama tamamen Sultanhisar Belediyesi’nin kamu hacizleriyle eli kolu bağlanırken bir yandan da satışları engelleniyor” dedi.

“SOSYAL KONUT YAPACAĞIMIZ ARAZİDE İPOTEK VAR”

Eski Belediye Başkanı Ertegün Ünal’ın, Dimes Fabrikası’na stadı sattıktan sonra kendisine karşılık olarak Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’nün yeni bir stadı ne yapacağını sorduğunu hatırlatan Yıldırımkaya, “Bizim 21 dekar daha ayrıca bir yerimiz var, ipoteği buraya kaydırıyorlar. Biz 21 dekarlık bu arazide toplu konut yapmak istiyoruz. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’ne bunun kaldırılmasını istediğimizde benden önce belediye başkanının 500 bin liralık yatırım taahhüdü önümüze sürülüyor. Düşünün, 46 dekarlık yeri 470 bin liraya satıyorsunuz, üzerindeki 50 milyar etmeyecek bir emtiayı da 500 bin liraya Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’ne ipotek veriyorsunuz. Anlamak mümkün değil. Ankara’da Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’ne gittiğimde bana, ‘Başkan, 500 bin lirayı öde kurtul, faizi de yok’ deniliyor. Ankara’daki görüşmemizde bize, ‘Halı saha yap, ipoteği kaldıralım’ dediler ancak ne yazık ki bu ipoteği kaldırmıyorlar” diye konuştu.

“AMAÇLARI ÜZÜM YEMEK DEĞİL, BAĞCIYI DÖVMEK”

1996’dan beri kendisinin 500’ün üzerinde konut yapıp teslim ettiğini belirten Yıldırımkaya, “Biz, bu işi biliyoruz. Biz, bu 21 dekarın üzerine 120 tane konut yapalım diyoruz. Bu 21 dekarın 13 dekarı, yol ve yeşil alana gidiyor. 4 ve 7 dekar şeklinde toplamda 11 dekarlık kullanım alanımız var. Birinde 80, diğerinde 40 konut olmak üzere toplam 120 konut yapmak istiyoruz. Bir yandan bu vesileyle borçlarımızı ödeyeceğiz bir yandan da vatandaşımız ev sahibi olacak ama ne hikmetse bunu siyasiler, bürokratlar engelliyor. Yarın nasıl Sultanhisar halkının önüne gelip oy isteyecekler, buna da şaşıyorum. Çünkü bunda amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Bunlar bağcıyı dövmekle uğraşıyorlar. Ben bugün varsam yarın yokum, vatandaşımız da bunu bilsin” ifadelerini kullandı.

“ATÇA’DA DA TAVUK VE BALIK HALİ YAPACAĞIZ”

700 bin lira maliyetli Katı Atık Aktarma İstasyonu’nun Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını söyleyen Yıldırımkaya, şunları kaydetti: “Şu anda bir köprü meselesine takıldık. Büyükşehir DSİ’den ancak yeni izin çıkarabildi ve ihalesi yapıldı. İnşallah 2 ay içinde köprümüz tamamlanacak ve ilçemizin bütün çöpleri TIR'larla Aydın’daki geri dönüşüm tesisine gönderilecek. Yine Sultanhisar’da yaptığımız gibi Atça’da da tavuk ve balık hali yapmayı planlıyoruz. Daha önceden ilçemizde tavuk ve balıklar açıkta satılıyordu. Aynısını Atça’da da yapacağız. Ova ve bahçe yollarının rehabilitasyonunda ciddi adımlar attık. Yaklaşık 600 kilometrelik bağ bahçe yollarımız var ve interlandımız çok geniş. Dere ıslahı ve taş döşemeleriyle büyük ölçüde rehabilite ettik. Çiftçimizin bahçesine rahat rahat gidip gelmesini sağlamakla birlikte toz toprak kalkan yerlerde kırmızı örümcek zararlısı oluştuğu için çiftçimizin kimyasal ilaç atmasının da önüne geçmiş oluyoruz."

“ATÇA’DA DA SPOR KOMLEPSİ YAPMAK İÇİN YER ARIYORUZ”

Yukarı Kavaklı’da pazar yeri projesinin Başkan Çerçioğlu’nun ciddi yatırımlarıyla bir yere geldiğini belirten Yıldırımkaya, “Aynı Çakırbeyli’deki örnek gibi orası da zamanla daha da tanınacak. 30 pazarcıyla başladık şu anda dördüncü haftasında 44 pazarcımız var. Amacımız Çakırbeyli’deki gibi 70 pazarcıya ulaşmaktır. Atça’da yaptığımız üniversitenin karşısındaki Kır Düğün Salonu’nun aynısı, Sultanhisar’daki 16 dekarlık spor kompleksinin yapılacağı alanın içinde faaliyete geçecek. Aşağı yukarı ilçe genelinde 300 bin metrekarelik parke taşı döşeme çalışması yaptık. Aynı şekilde Sultanhisar’da yapacağımız spor kompleksinin aynısını Atça’da da yapmak için arazi bulmaya çalışıyoruz. Bulur bulmaz Büyükşehir'e vereceğiz” dedi.

“İYİ YOLDAYIZ, BÜTÇEMİZİ ARTIRDIK”

İller Bankası’ndan gelen paydan yüzde 30’unu Büyükşehir, yüzde 10’unuysa ASKİ’nin kestiğini belirten Yıldırımkaya, “Yani bu yüzde 40’lık kayıp ciddi bir rakam. Ben neden Büyükşehir'e yüzde 40 veriliyor noktasında değilim. Ancak bize biraz daha pay verilmesi adına özellikle yeni düzenleme iyi olacak. Elimizden bir çok yetki gitti ve gelirlerimiz azaldı. Kısıtlı bütçelerle hizmet üretmeye çalışıyoruz. 14 milyon borçla belediyeyi devraldım. Zamanında siyasiler seçim almak için ilçede belediye başkanlarının önüne düşmüşler. Normalde belediye bütçesinin yüzde 10’undan fazlasını borçlanmak kanuna göre mümkün değil. Yani eski dönemde 4 milyonluk bütçe varken Vakıf Bank’tan 3 milyon lira kredi kullanılmış. Bu neye benziyor. Aylık geliri 2 bin lira olanın, 2 bin lira borçlanması gibi düşünün. Yani her şey seçim almak değil. Sen seçilemedin olan bize oluyor. O 14 milyon lira borç halen devam ediyor ama biz bütçemizi 19 milyon liraya çıkardık. İyi yoldayız, borcumuz sabit ama bütçemizi artırdık. İnşallah 5-6 yıl sonra diyeceğiz ki borcumuz yok. Yine de çok sıkılıyoruz ve Büyükşehir'den ciddi yatırım ve yardım almaya çalışıyoruz. Trimer malzeme, ikinci el ya da sıfır taş, ova yollarının rehabilitesi gibi bir çok konuda Özlem Başkan'ımızdan ciddi destekler alıyoruz” diye konuştu.

“ÖNCE KENDİ DÖNEMLERİNDEN KALAN İŞLERİ TEMİZLESİNLER”

Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'ndan (YİKOB) 2017 için para aktarımı gerçekleştiğini ve AK Parti’li belediyelere 750 bin liralık taş verildiğini söyleyen Yıldırımkaya, “Bize bir metrekare taş verilmedi benim isyanım buna çünkü ayrımcılık yapılıyor. Bu ciddi bir rakam. Biz CHP’li belediye olduğumuz için verilmiyor. Aynı dosyayı ben de götürdüm. Aydın Vali Yardımcımızla görüştüm ve eksik bulmasınlar diye de Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk’ten ilgili dosyayı temin edip aynısını hazırlayarak sundum. Sonuç alamadık. Her yerden kıskaç altındayız. Bir şey de yaptırtmıyorlar. Yani aşağıda Devlet Demiryolları’na ait hangar var. Buraya 2 milyon liralık yatırım yapılmış, relövesi uygun yapılmadığı için 4 yıldır boşta duruyor. Bunun hesabını versinler, önce bunlarla uğraşsınlar. Biz önümüze gelecekleri yerde kendi dönemlerinden kalan işleri temizlesinler. İlçemizde 4 yıl önce açılacak olan huzurevi ne oldu? 3 müteahhit battı, gitti hala daha evlere şenlik. Kalkıp belediyenin önüne taş koymayı düşüneceklerine kendi yardım bıraktığı milyarlarca lira harcanılan işlerine hesabını versinler” ifadelerini kullandı.

“DÜRÜSTÇE, YİĞİTÇE İFADE ETSİN”

Önceki dönemde yapılan hatalar nedeniyle belediyeyi iflas noktasında devraldığını öne süren Yıldırımkaya, şunları kaydetti: “İnanın öyle hatalar yapılmış ki örneğin 33 kilometrelik iyi su hattında, 11’er kilometrelik etaplar halinde başlatılan yapım çalışmalarında birinci 11 kilometreyi belediye kendi imkanlarıyla yapmış ve ikinci 11 kilometre 430 bin liraya mal edilmiş. 3. hat ise 665 bin liraya ihalesi peşkeş çekilmek suretiyle Ankara’dan bir firmaya verilmiş. Hani birine kıyak mıyak muhabbeti var ya, önce bunun hesabını versinler. 4734 sayılı İhale Kanunu'na göre yapması gerekirken 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu diye belediye meclisini kandıran, yanıltan, meclisten encümene yetki aldırıp encümene de direkt kendisine yetki verdirttiren, 665 bin liralık iyi su isale hattıyla ilgili yapmış olduğu icraatın hesabını versin. Nasıl ki aleyhimizde algı operasyonu yapmaya çalışıyorsa 665 bin lirayı nasıl ihalesiz verdiğini açıklasın. Hodri meydan. Öncelikle mal edinmelerine kadar göreve geldiğinde nesi vardı, şu anda nesi var? Dürüstçe, yiğitçe ifade etsin. Yukarı Kavaklı’ya beni kendisi götürdüğünde 6.5 dönümlük arazisi olduğunu söyledi. 'Burası benim' dedi ama mal bildirimlerine bakıldığında bir tanesi üzerinde görünmüyor. Onun için Allah herkesin hakkında hayırlısını versin, kalbine göre versin."

“MEMLEKETİMİZ İÇİN GÜZEL HİZMETLERİMİZ OLDU”

“Herkes hizmet peşinde ve biz iyi şeylerle anılmak istiyoruz” diyen Yıldırımkaya, “Biz Atça’da Türkiye’de bir örnek olacak şekilde meslek yüksekokulu yaptık. Hiçbir belde belediyesinde böyle bir okul yok. Biz orayı 1 milyon 525 bin liraya mal ettik, aynı okulu Köşk 7 milyon liraya mal etti. 8 ayda o okulu bitirip hizmete açtık. Köşk gibi 3 yılda değil. Orada bin öğrencimiz var. Buharkent 3 yılda bitirdi. Atça’da gördüğünüz yeşil alan, park ve bahçelerin yüzde 80’inini ben yaptım. Belediye başkanlığında bu üçüncü dönemimiz, memleketimiz için çok güzel hizmetlerimiz oldu. Atça’daki Gönül Hanı Restoranı yaptık, bugün bütün Aydın orada. Rezervasyonsuz giremiyorsunuz, o pozisyona geldi. Şu anda Toptancı Hali çalışmaları da güzel gidiyor. Onun yanında biz 45 yataklı bir butik otel yapmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR İŞİMİZ GÖRÜLMÜYOR”

2019’da sağlığı yerinde olursa yeniden aday olacağını açıklayan Yıldırımkaya, sözlerini şöyle tamamladı: “Siyasilerle birlikte önümüze set çeken bürokratlar var, ciddi anlamda hiçbir işimiz görülmüyor. Ne bileyim Koçarlı gibi CHP’li olan bir çok belediyenin işi görülüyor. Bu sadece Sultanhisar’a özgü bir durum ve üzücü. Eski belediye başkanı ve AK Parti İlçe Başkanı Yüksel Yılmazoğlu bunun başını çekiyor. Yılmazoğlu, benim aynı zamanda meclis üyem. 'Tıkandığımız noktalar var, gelin bu ilçe için önümüzü açın' diyorum ama kendisi tamamen Ertegün Ünal’ın güdümünde ve tezgahında. Öteki, ‘Bu adamın önünü açarsan bize malzeme kalmaz. Sen ne yapıyorsun? Sakın böyle bir şey yapma’ diyor. Kardeşim sen beni bugün engellersin, yarın engellersin. İlelebet kalacak durumumuz yok, göreceğiz bakalım."