Nazilli Fen Lİsesi’nde bu yıl mezun olan 60 öğrenci için okul bahçesinde mezuniyet töreni  gerçekleştirildi. Törene İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Latif Akgün, Yılmaz Bilen, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Çevik Çelik, Okul Aile Birliği Başkanı İsmail Beken, Nazilli Fen Lisesi Müdürü Ali Çomruk, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

"SAĞLIKLI VE BAŞARILI BİR ÖMÜR DİLİYORUM"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Okul Müdürü Ali Çomruk konuşma yaptı. Çomruk konuşmasında, “Dört yıl önce bizlere emanet ettiğiniz öğrencileri bilgi ve becerilerle donanımlı bir şekilde sizlere teslim etmenin gururunu yaşıyoruz. Öğretmenleriniz olarak bizler, sizleri çağdaş düşünen, Atatürk İlke ve inkılaplarına bağlı, sorgulayan araştıran, ailesine vatanına milletine yararlı bireyler olarak yetiştirmeye çalıştık. İnşallah Türkiye’nin geleceğine yön verecek kişiler olarak iş hayatına atılırsınız. Her biriniz  bizim için değerlisiniz. Sağlıklı ve başarılı bir ömür diliyorum” dedi.

“GURURUMUZ OLDULAR”

Törende daha sonra konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün ise, “Bugün  bizim gözbebeğimiz ve geleceğimiz olan 60 fidan gibi gencimizi mezun ediyoruz. Nazilli Fen Lisesi  sadece Nazilli’nin değil Aydın’ın en başarılı okullarından biri. Geçen yıl rekorlar kırarak Aydın’da ilke girenlere adını yazdırdı. Bize bu gururu yaşatan değerli gençlerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu yıl da 60 öğrencimiz en iyi yerlere girecekler ve Türkiye’nin geleceği olacaklar” diye konuştu. Konuşmalardan sonra 12. sınıf öğrencileri 11. sınıf öğrencilerine bayrak ve flama teslim  ettiler.

DERECEYE GİRENLERE PLAKET VERİLDİ

Nazilli Fen Lisesi’nde bu yıl okul birincisi 12-A sınıfından 99.32 ortalamayla Aybüke Yılmaz, ikinci 12-B sınıfından  99.06 ortalamayla Yaren Aydın, okul üçüncüsü 12-B sınıfından 98.99 ortalamayla Çisel Zümbül oldu. Derece yapan öğrencilere Şube Müdürü Yılmaz Bilen, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Çevik Çelik ve Okul Müdürü Ali Çomruk tarafından plaket takdim edildi. Törende daha sonra mezun olan tüm öğrenciler dörderli gruplar halinde sahneye çağrılarak okul müdürleri ve öğretmenler tarafından mezuniyet belgeleri teslim edildi. Nazilli Fen Lisesi’nde görev yapan tüm öğretmenlerin öğrencilere mesajlarının bulunduğu videonun gösterilmesinden sonra mezuniyet pastası kesildi. Tören, müzik dinletisinin ardından öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.