Toplantıya Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Savaş Cengiz, Didim ESKKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç, oda yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

"TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİ LAZIM"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, “İstihdam seferberliği programı ile hem işverenlerin rahatlatılmasına, hem de işsizlere iş olanakları sunulmaya çalışılıyor. Türkiye’nin 2018 yılı büyüme rakamları açıklandı. Gördük ki işsizlik artmış, büyüme rakamları fazla değil. Türkiye’nin büyümesi lazım. Büyümek için üretmeye, üretmek için yatırıma ve yatırımcıya ihtiyaç var” dedi. Erbaş’ın ardından konuşma yapan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şeref Erul da katılımcıları selamlayarak toplantının işverenlerimize önemli katkılar sağlayacak düzenlemeler hakkında olduğunu belirtti. Tüm işverenlerin bu teşviklerden faydalanmasını arzu ettiklerini vurguladı. Didim Kaymakamı Mehmet Türköz de istihdam seferberliği kapsamında açıklanan teşviklerin önemli düzenlemeler içerdiğini belirterek ticaret erbabının bundan fayda göreceğini belirtti.

BİLGİLER VERİLDİ

Ardından SGK İl Müdürü Zeynep Yılmaz, 2019 yılı ilave istihdam teşvikleri, işe alımlarda üç aylık ücret desteği, pirim ve vergilerdeki destekler hakkında sunum yaparak bilgi verdi.
Aydın İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi de, 2019 yılında uygulamaya konulacak olan teşvikler ve yapılacak diğer çalışmalarla ilgili bilgi sundu. Terzi konuşmasında, İŞKUR teşviklerinden yararlanmanın temel şartının İŞKUR’a kayıtlı istihdam olmasını hatırlattı ve ilave istihdam desteği teşviklerini aktardı. Toplantı, soru cevap kısmı ile sona erdi.