Aydın’ı iki günden bu yana etkisi altına alan sağanak yağışlar, alt ve üstyapı sorunu yaşayan mahalle ve sokakları da zor duruma düşürdü. Bazı yerlerde aşırı su birikintisi, bazı evlerin sular altında kalması ve bazı cadde ve sokaklarda da hem alt hem de üstyapı yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan çamur deryası nedeniyle eleştirilerin de ardı arkası kesilmedi. Önce AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yetersiz hizmetlerinden dolayı bu olumsuzlukların yaşandığını iddia edip birtakım eleştirilerde bulundu. Ardından CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin de Savaş’ı hedef alarak, Aydın’ın il özel idare döneminde yapılmayan hizmetlerin cezasını çektiğini ileri sürerek, aynı durumla karşı karşıya kalan AK Partili belediyeler üzerinden Savaş’a yüklendi.

“AYDIN YAĞMUR SULARINA YENİK DÜŞTÜ”

Yağan yağmurdan dolayı Aydın’ın ulaşımda zor anlar yaşadığını ve vatandaşların altyapıdaki eksikliklerden kaynaklanan bu durumdan dolayı mağdur olduğunu ifade eden Savaş, Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi. Savaş açıklamasında, “Aydın yağmur sularına yenik düştü. Allah'ın rahmeti olan yağmur bile Aydın'ın her zaman kabusu haline geliyor. Bu manzarayı Büyükşehir değiştiremiyor. Vatandaş tepkisini önümüzdeki 31 Mart 2019'daki yerel seçimde sandıkta gösterecek ve bu yanlış gidişe bir dur diyerek bu sorunlara kökten çözüm getirecektir. Aydın'ın geleceğine yönelik en büyük yatırımı 31 Mart'ta vatandaşlarımız yapacak inşallah. Büyükşehir'in bütün başarısız politikalarına ‘yeter’ diyecektir" dedi.

“AFETTEN MEDET UMAR HALE GELMİŞ” 

Savaş’ın yaşanan afet üzerinden prim yapmaya çalıştığını öne süren Mersin ise, “AKP Milletvekili Mustafa Savaş, 'Halk bir afete uğrasa da Büyükşehir Belediyesi üzerinden prim yapsam' diye yine iştahlı iştahlı açıklamalara girişmiş. Kendisi öyle bir psikolojik çöküntü içerisinde ki Özlem Çerçioğlu karşısında o kadar çaresizsiniz ki, afetten medet umar hale gelmiş. Şimdi küçük bir hatırlatma ile kendisine soruyorum. Henüz Büyükşehir yokken 2002 yılından 2014 yılına kadar geçen süre zarfında il özel idare elinizdeyken, 12 yılda altyapı yaptınız da biz mi söktük sayın vekil? Geçen 4 yılda il tarihinde görülmemiş yatırım yapıldı. Bu yatırımlar halka hizmet için yapılırken aynı zamanda sizler için büyük bir ayıbı da ortaya çıkardı. Onca yıl eliniz cebinizde dolaşıp, Aydın’a tek çivi bile çakmadığınızı gözler önüne serdi. Sadece 4 yılda 1.5 milyarı geçen alt ve üstyapı yatırımı yapıldı neden? Büyükşehir geldiğinde 17 ilçede ne altyapı, ne üstyapı yoktu çünkü” diye konuştu.

“AKP BELEDİYECİLİĞİ MİZAH MALZEMESİYDİ”

Mersin, açıklamasının devamında, “Milletin evini su basmışsa bunu ASKİ’ye ya da Özlem Çerçioğlu’na değil öncelikle kendinize sormanız daha doğru olacaktır. İl özel idare elinizdeyken 12 yılda yapamadığınız hizmeti, bin bir zorluklarla, yıpratmalarla, iktidara yaslanmadan 4 yılda yapan bir Büyükşehir Belediyesini itham ederken iki kere düşün. Yoksa halk sandıkta sorar bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye! Sen bu yerel seçim sandığında tecrübelisin, son yaşadığın hezimet ile halk sana cevabını vermişti. AKP’li büyükşehir belediyelerinde yaşanan sel manzaralarını da hatırlatmakta fayda var. Özellikle Denizli, Ankara, İstanbul gibi illerde yaşanan sel felaketlerini ülkece mizah konusu yaptılar. Ama milletin düştüğü durum değil, AKP belediyeciliği mizah malzemesiydi. AKP yalnızca Aydın’dan ibaret değil. 16 yıldır iktidarsınız, memleketin hali ortada. Durum bu kadar açık. Halep oradaysa arşın burada. Buyur ölç” ifadelerini kullandı.