İki gün süren kan bağışı kampanyasına katılım yoğun oldu. Vatandaşların yanı sıra kurum ve kuruluşlar da ‘Sevgin iliklerime can olsun‘ kampanyasına destek verdiler. Kan bağışı araçları önünde uzun kuyruklar oluştu. Kızılay tarafından 2015 yılı Ocak ayından bu yana Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen doku ve kan örneği kampanyasının devam edeceği öğrenildi.

“DUYARLILIK GÖSTERMEK İNSANİ YARDIMA KATKI SAĞLAMAKTIR”

Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel de kampanyaya destek vererek vatandaşları bu ulvi göreve katkı sağladıkları için kutladı. Kaymakam Yücel, “Kan hayat boyu lazım olan bir şey, bu insani yardıma katkı sağlamaya tüm vatandaşlarımı davet ediyorum. Duyarlılık göstererek bu insani görevi yerine getiren vatandaşlarımız daha sağlıklı oluyorlar. Ben de bronz madalya sahibi bir donörüm, kan vermek vücuda da faydalı, kan kendini yeniliyor” dedi.

KÖK HÜCRENİN ÖNEMİ BÜYÜK

Kızılay yetkilileri de, “İnsan bedeninde her dokunun oluşmasını, çoğalmasını veya onarımını sağlayan asıl hücrelerdir. Örneğin karaciğer için kendi kök hücresi, sinir dokusu için kendi kök hücresi, kan için kendi kök hücresine ihtiyaç vardır. Kan yapımı açısından kök hücrelerin en çok bulunduğu yer kemik iliğidir. Bunun dışında, çevre kanı dediğimiz insan kanında ve bebeklerin kordon kanında da bulunur. Temelde amaç kan yapıcı kök hücrelerin toplanarak hastaya verilmesidir. Bunu yaparken kan yapıcı kök hücreden çok zengin olan kemik iliği de kullanılabilir, kandan elde edilen kök hücreler de kullanılabilir“ diyerek farkındalık yaratmak için düzenlenen bu etkinliğe katılanlara teşekkür ettiler.

Haber Videosu