Özel bir şirketin Çamköy ve Bozköy mahallelerinde, Hıdırbeyli Göleti'nin yakınında hayata geçirmeyi planladığı jeotermal enerji santrali projesi için Aydın Valiliği 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu gerekli değildir' kararı verdi. Kararın iptali için Aydın Çevre ve Doğa Derneği, 2018 yılında dava açtı. Bölge İdare Mahkemesi'nde görülmeye devam edilen davada mahkeme heyeti, şirketin yaptığı itiraz sonucunda ikinci kez bilirkişi heyeti görevlendirdi.

PANKARTLARLA KARŞILADILAR

İnceleme yapmak üzere proje alanına gelen bilirkişi heyetini, Çamköy ve Bozköylü vatandaşlar "Aydın'ın gerdanlığı jeotermal değil, incir ve zeytindir", "Bırakın Aydın'ın dağından yağ, ovasından bal aksın" ve "Kanser olmak istemiyoruz" yazılı pankartlarla karşıladı. Jandarmanın aldığı güvenlik önlemi altında yaptığı çalışmayı tamamlayan bilirkişi heyetine, vatandaşlar jeotermal santrali istemediklerini haykırdı.
Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Halil Çetinkaya yaptığı açıklamada, "Jeotermalin zararlarına karşı topraklarımızı korumaya devam edeceğiz. Verdiğimiz mücadeleye destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.