13 yıllık belediye başkanlığı döneminde Bozdoğan’da ne gibi şeyler değiştiğini sorduğumuz Salim Tümer Apaydın, “Biz, 'Bozdoğan’ın bir meslek yüksekokulu yoktu' dedik, yaptık. TOKİ vasıtasıyla 190 tane ev sahibi olamayacak aileyi ev sahibi yaptık. ‘Spor tesisleri yoktu’ dedik, çim sahasından, her türlü tesisini ilçemize kazandırdık. Bir tane küçücük düğün salonumuz vardı, insanlar zor sığıyordu, çok güzel Aydın’da örnek bir düğün salonu yaptık. Garajımız yoktu, geldiğimizde güzel bir garaj yaptık, halkımızın hizmetine sunduk. Otoparkımız yoktu bir otopark yaptık, halkımızın hizmetine sunduk. İlçemize gelen misafirleri ağırlayacak bir yerimiz yoktu, 18 oda 36 yataklı bir konuk evini yaptık. Gelen misafirlerimizi orada ağırlıyoruz. Şehir içi asfaltımız çok bozuktu, bu sene sıcak asfalt ile düzgün hale getirdik. Oyun parklarımız azdı, gençlik parkı dediğimiz alanda tenis kortuyla, halı sahasıyla güzel bir gençlik parkı oluşturduk. Göreve geldiğimizde halı saha yoktu ilçemizde, biz Nazilli’ye gidiyorduk top oynamaya. Yüzme havuzumuz yoktu, Büyükşehir sayesinde beraber çalışarak alanımıza yüzme havuzunu yaptık” şeklinde konuştu.

"BİR İŞİ TAM YAPACAKSIN, YAPMIŞ OLMAK İÇİN YAPMAYACAKSIN"

Belediye Başkanlığı dönemde ilçeyi yapılan hizmetlerle köy havasından çıkaran Tümer Apaydın, “Bozdoğan'ı bir köy havasından çıkardığımızı herkes söylüyor. Birçok ayrıntı var, ben çok ayrıntı vermek istemedim. Ben geldiğimde trafik lambası yoktu. Bozdoğan’daki çocuklar trafik lambasını bilmiyordu, ‘Bu ne?’ diyordu dışarı gittiğinde. Halı saha neydi bilmiyordu. Yapmış olduğumuz tesislerde 100 tane gencimize spor yaptırıyoruz. Neden? Alkolden uzak dursun, kahveden, kötü alışkanlıktan uzak dursun. Biz tesislerde onların dersine, sağlığına kadar takip ediyoruz. 3-4 tane hocamız başlarında. İmam Hatip'in Kız Basketbol Takımı yarışmaya gidemiyormuş biz Bozdoğanspor adı altında yarışmaya soktuk. Çocukları kulübün sporcusu yaptık. Karate kursu açılmıştı, çocuklar yarışamıyordu onları kulübün karatecisi yaptık, çocuklar Türkiye şampiyonasına gitti. Bir şeyi yaptın mı tam yapacaksın, yapmış olmak için yapmayacaksın” dedi.

"BOZDOĞAN ÇOK BÜYÜDÜ"

Aydın’ın Büyükşehir olmasıyla nasıl bir durumla karşı karşıya kaldıklarını da özetleyen Apaydın, “Bozdoğan Büyükşehir ile birlikte merkez ilçe dışında çok büyüdü. Mahalle sayısı 9’dan 54’e çıktı. Hizmet sahamız 40 kilometrekareden 840 kilometrekareye çıkarak yaklaşık 21 kat arttı. Nüfusumuz da yaklaşık 3.5 kat arttı. Bu da hizmetteki güçlükleri beraberinde getirdi. Coğrafyamız çok geniş, merkeze 52 kilometre uzaklıkta mahallemiz var oralara hizmet etmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda Büyükşehir ile beraber bu işi yapıyoruz. Özlem Başkan'ımız Bozdoğan'a ayrı bir değer veriyor. O açıdan da birçok mahallemizde bugüne kadar giderilemeyen su sorunları, yol sorunları büyük bir hızla çözülüyor” ifadelerini kullandı.

MAHALLELERE CEMİYET YERİ

Mahallelerde yaptıkları hizmetlerden bahseden Apaydın, “Bütün mahallelerimize cemiyet yeri dediğimiz oradaki insanların düğünlerini, mevlütlerini, nişanlarını veya hayırlarını yapabilecekleri güzel birer tesis kazandırıyoruz. Şu anda yarısına yakın bitirdik. İnşallah önümüzdeki 2018 yılında da Bozdoğan'da tamamen bütün köylerde böyle bir sorunumuz kalmayacak. Bunu Bozdoğan Belediyesi olarak da son hızla gerçekleştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

"225 BİN METREKARELİK PARKE TAŞI İHALESİ YAPTIK"

Apaydın, “Biz 225 bin metrekarelik bir parke taşı ihalesi yaptık. Bununla da bütün köylerimizin yol sorunlarını, parke taşı sorunlarını halletmiş olacağız. 1-1.5 yıl içerisinde köylerde parke taşı döşeme işlemlerini tamamlamayı planlıyoruz. Çünkü her mahalleden, her köyden parke taşı ve yolların çamur olmasından dolayı hep şikayetler alıyorduk. Bu sorunun ikişer, üçer kamyonluk parke taşlarıyla çözülemeyeceğini anlayınca bütün mahallelerimizdeki ihtiyaçları çıkarıp tek ihale şeklinde yapıp bütün köylerimizin bu ihtiyacını gidermek istedik. Köyler çamurdan kurtuluyor. Aynı zamanda su sorunu olan mahallemiz bırakılmayacak. Köy asfaltlama çalışmaları da son hızıyla devam ediyor. Havalar müsaade ettiği müddetçe de asfaltlama çalışmamız yürüyor” şeklinde konuştu.

YENİ HİZMET BİNASI YAPILIYOR

Büyükşehir Belediyesi ile yapılan çalışmaları da ele alan Salim Tümer Apaydın, şunları kaydetti: “Büyükşehrimiz ve Belediyemiz işbirliği ile ilçemizin uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu bir sorunu da çözüme kavuşturuyoruz. Bozdoğan'da yıllardan beri belediye hizmet binamız çok kötü durumdaydı. Büyükşehir olunca da yetmiyordu. Bazı birimlerimiz dışarıdaydı. Asansörümüz bile yok, yaşlı birisi geldiğinde 3 kat merdiven çıkmak zorunda kalıyor. İnşallah Nisan-Mayıs gibi de yeni hizmet binamızı bitiriyoruz. İlçemiz, Sayın Özlem Çerçioğlu Başkan'ımız sayesinde güzel bir hizmet binasına kavuşacak.”

"KÜLTÜR MERKEZİ, ÖZLEM BAŞKAN'IMIZIN HEDİYESİ OLACAK"

İlçeye kazandırılacak kültür merkezi projesinden söz eden Apaydın, “Yeni yıl ile birlikte ihalesi yapılacak olan kültür merkezi projemiz var. Bizim 1970’lerde yapılmış bölgenin en büyük sinema salonumuz var. Fiziki ömrünü tamamlamış durumda. Çürük raporu verildi. Onun yerine altında otoparkı olan yine bir 400-450 kişilik çok amaçlı salonu, fitness salonu veya alışveriş dükkanları olan güzel bir kompleksin de her türlü çalışması bitti. Şu anda ihale aşamasında. Orası da Özlem Başkan'ın Bozdoğan’a bir hediyesi olacak inşallah” diye konuştu.

"HİZMET AÇIĞINI KAPATIYORUZ"

“Bozdoğan-Yazıkent yolunu sıcak asfalt yaptık. Bu yol çok kötüydü. Yaklaşık 15 tane köyümüz bu yolu kullanıyor. 50 yıldır ellenmeyen bir yola el atıp sıcak asfalt yaptık. Çok güzel bir yol oldu" diyen Apaydın, "Bütün vatandaşımız memnun. Şu anda Bozdoğan’ın geçmişte alamadığı hizmet açığının farkını kapatmak için son 3.5 yıldır yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki 1 yıl içinde bu açığı kapatırız. Hizmet alma konusunda daha ilerilere götürürüz. Çünkü Bozdoğan gerçekten hizmet almada hem dağınık olması, hem coğrafyasının zor olması nedeniyle biraz zorluklar çekmiş. Uzun yıllardan beri vatandaşlarla iç içe olan biri olarak yıllardır hizmet alamamış vatandaşın derdini bildiğim için geçen 3.5 yıl içinde bu sorunları çözmek için Bozdoğan Belediyesi olarak her gün, gece gündüz çalışıyoruz. Bizim yetmediğimiz yerde sağ olsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri devreye girerek vatandaşın hizmet açığını kapatmanın telaşını yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

"UYUM HİZMETİ GETİRİR"

Büyükşehir Belediyesi’nin Bozdoğan’da ciddi hizmetleri olduğunu hatırlattığımız Salim Tümer Apaydın, “Bozdoğan Sayın Özlem Çerçioğlu’nun seçim bölgesi. Biz Bozdoğan’daki eksiklikleri, ihtiyaçları kendisine ilettiğimizde devamlı yardımcı olmuştur. Sonuçta diğer arkadaşların ne yaptıklarını bilmem ama biz Bozdoğan’da Büyükşehir'le olması gerektiği gibi uyumlu şekilde çalışıyoruz. Uyumsuzluk hiçbir zaman hizmeti getirmez, uyum hizmeti getirir. Bu da başka anlamlara çekilmesin. Sizde evde, ailenizde uyum olmazsa, evinizde huzur olmaz. Bizim için de belediyede çalışanlar arasında uyum olmazsa, daire müdürleri arasında uyum olmazsa, sonuçta hizmet olmaz. Bu her yer için geçerli, sadece belediye için değil” şeklinde konuştu.

"ARAPAPIŞTI, BOZDOĞAN’IN İLK KAHVERENGİ TABELASIDIR"

Söz Arapapıştı’ya gelince gözleri bir farklı parlayan Tümer Apaydın, “Arapapıştı büyük bir proje. Arapapıştı Kanyonu Bozdoğan’ın ilk kahverengi tabelasıdır. Arapapıştı gerçekten doğa harikası bir yer. Burayla ilgili uzun yıllardır Özlem Başkan ile hayallerimiz ve projelerimiz vardı. Balıkçı tekneleriyle biz buraları dolaştık. Aydın’ın büyükşehir olmasının ardından gerekli izinler alındı ve Bozdoğan'ımıza böyle bir turizm alanı kazandırıldı. Orada Cumartesi ve Pazar günleri üretici pazarı da kuruyoruz. Yani o bölgenin insanlarının ürettiklerinin satıldığı bir pazar. O yol üstünde ve o civardaki vatandaşlarımız da ufak tefek işletmeler açmaya başladı. Bu da hem istihdama, hem de bölge insanının ekonomisine katkıda bulunması açısından bizim için çok önemli. Birinci önceliğimiz zaten bölge halkının refahını artırmak, gelirini artırmaktı. Şimdi bazı arkadaşlar bununla ilgili dalga geçici haberler, yorumlar falan yapıyor. Ben de diyorum ki, Uludağ'da kar olmadığı zaman kayak yapmaya gidiyor musunuz? Aralık’ta Kuşadası’na denize plajda güneşlenmeye gidiyor musunuz? Gitmiyorsunuz. Şimdi barajımız dolmaya başladı. 15-20 gün içinde inşallah turlar başlar. Arapapıştı herkesin görmesi gereken bir yer. Bütün vatandaşlarımızın buraya bir defa gelip gezmelerini, etrafındaki doğal güzellikler, yürüyüş yolları, doğayla iç içe olmayı tavsiye ediyorum. Bizim tekneyle gezdiğimiz birçok yerden kat ve kat daha etkileyici ve güzel bir yer. Doğayla, tarihle iç içe bir yer” diyerek herkesi Arapapıştı’yı görmeye davet etti.

"HUZURUN BAŞKENTİ"

Bozdoğan için huzurun başkenti hayali olduğunu dile getiren Tümer Apaydın, sözlerini şöyle tamamladı: “İlçemizdeki bütün okulların ihtiyaçlarını karşıladık. Temizliği, kitabı ne ihtiyacı varsa Bozdoğan’daki okullar kolej havasında. Bütün sanayi esnafıyla oturup kalkıyoruz, dertlerini dinliyoruz. Belediyecilik öyle bir şey ki sınırı yok. Esnafın, kadının, çocuğun hepsinin sorunlarıyla tek tek ilgileniyoruz. Belediyeciliğin esas görevi imar işiyse senin vatandaşın çamura basmayacak, suyu 24 saat akacak, kanalizasyonu tıkanmayacak. Bozdoğan’ın bütün sorunları çözülmüş, herkesin mutlu, mesut yaşadığı bir şehir hayal ediyorum. Bizim amacımız Bozdoğan’ı huzurun başkenti yapmak. Huzurun içine her şey giriyor. Sağlık ta giriyor, eğitim de giriyor, asayiş te giriyor. Buraya gelen insanlar burada ayrı bir huzur bulduklarını söylüyor. Gerçekten de doğasıyla, insanıyla Bozdoğan farklı bir şehir.”