Toplantıya konuşmacı olarak Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç,  Almanya’dan çeşitli tur operatörleri ve seyahat acentesi temsilcileri katıldı. Bir dizi panellerin de olduğu çalıştayda Türkiye turizmi değerlendirildi ve Ege Bölgesi’nin potansiyeline vurgu yapıldı.
  Çalıştaya katılan Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla, Alman tur operatörleri temsilcilerinin 2018’de sayılarının yükseldiğini, Alman pazarında artışın yaklaşık yüzde 22 olduğu, 2019 senesinde de bu trendin devam edeceğini söyledi. Turizmde İstanbul’un ayrı bir yeri olduğunu, Ege Bölgesi için özel bir çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Atilla, panellerde Ege Bölgesi’nde tarihin, kültürün, eğlencenin ve gençlere yönelik çalışmaların ön planda olması, bu bölgenin tanıtıma yoğunlaşması, konaklama fiyatlarının da yukarıya çekilmesi gerektiği konularında fikir birliğine varıldığını ifade etti. Panellerde ayrıca kriz süresince sivil toplum kuruluşu ve turizmcilerin ciddi bir sınavdan geçtiği ve bu sınavı da başarılı bir şekilde atlattıkları belirtildi.
İkili yapılan görüşmelerde tur operatörleri temsilcileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile görüşen Hikmet Atilla, tur operatörleri için Didim’in önemine dikkat çekerken, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü İrfan Önal ile Didim destinasyon çalışmalarını ele aldı.