Özel Söke Amerikan Kültür Okulları Kurucusu Ömer Yaraş, Ege Üniversitesi'nde tedavi gören ve ilik nakli bekleyen Can Umut Taşkan'a destek vermek amacıyla düzenledikleri kampanyaya, Sökelilerin de katılmasını istedi. 
  Ömer Yaraş, konuyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, okul olarak her yıl Mart ayında kan ve organ bağış kampanyası gerçekleştirdiklerini kaydetti. Yaraş, bu yılki kampanyaya ek olarak Sökeli Can Umut Taşkan için ayrı bir kampanya düzenlediklerini belirtti.
  SÖKELİLERE ÇAĞRI YAPTI
  Yaraş, "20 Ekim Cumartesi günü Türk Kızılayı Aydın Şubesi'nin kan bağış aracı okulumuzda olacak. Bizim eski öğrencimiz olan Can Umut'a umut olabilmek için, okul idaremiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz olarak hep birlikte hem kan bağışında bulunacağız, hem de ilik nakli örneği toplayacağız" dedi.
  Söke'deki duyarlı vatandaşlara da seslenen Yaraş, 20 Ekim Cumartesi günü tüm Sökelileri Can'a umut olmaya çağırdı.

"BİR CAN'A UMUT OLMAK İÇİN HAYDİ KIZILAY'A"

Ege Üniversitesi’nde AA-PNH tedavisi gören 12 yaşındaki Söke Felekşan Fırat İlkokulu öğrencisi Can Umut Taşkan için Söke'de kampanya başlatıldı. Söke Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün katkıları ile düzenlenen kampanya kapsamında 22, 23, 24 Ekim tarihlerinde Hükümet Meydanı'nda Kızılay kan aracına bağışlar yapılabilecek. Yapılacak 3 tüp kan örneği ile ilik nakli bekleyen Can Umut Taşkan ve nakil bekleyen tüm hastalara umut olunabilecek. Kızılay kan bağışı aracı belirtilen tarihlerde saat 10.00 ile 18.30 arasında bağışçılara hizmet verecek.