Karacasu Belediye Düğün Salonu'nda yapılan kongreye, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, AK Parti İl Başkanı Ahmet Ertürk, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Bülent Sayar, CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, MHP İlçe Başkanı Gökhan Kurt, İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Dinç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Kadriye Sayal ile Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Aydın ve Karacasu’da gerçekleştirilen icraatların anlatıldığı slayt gösterisi yapıldı.

“OYLARIMIZI HER SEÇİMDE YÜKSELTTİK”

AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç yaptığı konuşmada, “Görevi devraldığımız dönemde AK Parti yerel seçimde Karacasu’da 3. parti olarak çıkmıştı. Partide moral bozukluğu ve sen-ben çekişmesi vardı. Biz elimizden geldiğince önce partimizdeki herkese kucak açtık. Sonra da bütün Karacasu’daki vatandaşlarımızın siyasi görüşlerine bakmaksızın işlerini görmeye çalıştık. Vatandaşlarımızın her türlü cemiyetine katılmaya çalıştık. Partimizde isteyen herkese görev var. Yeter ki gelip bizimle çalışsınlar, yanımızda olsunlar. Bizler bu görevi üstlenirken partimize yük olmaya gelmedik. Halkımızın yükünü almak için, işleri görmek için bu göreve talip olduk. Biz bu göreve talip olurken küçük çıkarlar peşinde olmadık. 'Hedeflerimiz her zaman büyük olsun, Karacasu olsun, Aydın olsun, Türkiye olsun' görüşüyle aday olduk. Hedefimiz önce ilçe belediyesini AK Partili yapmak, ardından Büyükşehir’e AK Parti bayrağını dikmektir. Bizce Karacasu’ya hak ettiği hizmet ve yatırımlar yapılmadı. Çevre mahallelerde sorunlar dağ gibi büyüdü. İnşallah belediyeyi aldığımızda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gereken yatırımlar yapılacaktır. Şimdiye kadar girdiğimiz 4 seçimden Karacasu’da AK Parti oylarını hep yükselterek çıktı. Bundan sonra da eskiden olduğu gibi hep birlikte el ele vererek partimizi daha yukarılara taşıyacağımızı inanıyorum” dedi.  

YÖNETİMDE BÜYÜK DEĞİŞİKLİK 

İl Başkanı Ahmet Ertürk ise, “Bu kadar oyumuza rağmen seçimi kazanamıyoruz. 5 bine yakın oyumuz var ama seçimi kazanamıyoruz. Demek ki insanlarla muhabbetimizi biraz da geliştirmemiz gerekiyor. İlçe teşkilatının oluşturulmasının ardından yaz dönemlerinde yapacağımız anketlerin ardından belediye başkan adayını belirleyeceğiz. Vatandaş kimi isterse onu belediye başkanı adayı göstereceğiz” diye konuştu. 
  Geçmiş ve gelecek dönem raporlarının okunmasının ardından oy verme işlemine geçildi. Yüzde 50’den fazlası değişen AK Parti Karacasu İlçe Teşkilatı'nın Yönetim Kurulu Asil Üyeleri, Başkan Fuat Meriç ile birlikte Adnan Tuncer, Nuri Tezcan, Mustafa Yürek, Mehmet Akçay, Memduh İlgili, Merve Emil Karaca, Özlem Ekli, Şahin Saydam, Halil Eken, Gürkan Gürsoy, Selahattin Dumanlar, Hüseyin Duru, Emrullah Tolaz, Fikret Altınyıldız’dan oluştu. Yedek üyeler ise, İbrahim Orta, Tuncay Görgülü, Kadir Dedeoluk, Yakup Çevik, Emin Akkın, İsmail Dombay, Rıfat Öztürk ve Kadir Olcar oldu.