Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi Zabıta ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği Uzun Çarşı’da seyyar satıcı uygulaması büyük destek gördü. Gecenin geç saatlerine kadar sürecek uygulamada Uzun Çarşı’ya seyyar satıcı sokulmadı. Uzun Çarşı’nın yerleşik esnafı uygulamadan memnuniyetlerini dile getirerek yapılan hizmetten dolayı teşekkür etti. Nazilli'nin en işlek caddelerinden ekonominin kalbi olarak nitelendirilen Uzun Çarşı'da esnaf, Ramazan Bayramının bereketini yaşıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi Zabıta Ekipleri’nin yaptığı seyyar satıcıları Uzun Çarşı'ya sokmaması esnafı memnun ederek, yüzünü güldürdü. Uygulamayı ortaklaşa yürütülen zabıta ekipleri seyyar satıcı uygulamasının yanında, çarşı esnaflarının da işgaliye kuralına uymaları istendi. Zabıta ekiplerinin çalışmaları sırasında Nazilli Belediyesi Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu'da uygulamaya eşlik ederek çalışmaları yerinde denetledi.

“ESNAFIMIZIN HAKKINI KORUYORUZ”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın talimatları doğrultusunda çalışmaların devam edeceğini ifade eden Başkan Yardımcısı Mert Örroğlu, “Uzun Çarşıda yaklaşık esnaflarımıza 1 haftadır uyarılarımız oluyordu. Bu günde çok güzel bir bayram bereketi var. Nazilli halkı sokakta esnaflarımızla beraber. Hem büyükşehir zabıta ekipleri, hem de Nazilli Belediyesi zabıta ekiplerimiz çok koordineli bir çalışma yaptılar. Arkadaşlarımıza tek tek teşekkür ediyoruz. Düzgün uyarılarak yaparak özellikle seyyar satıcılar konusunda Nazilli’de yerleşik esnafımızın hakkını koruyoruz. Zaten bunu söylemiştik. Önemli olan bizim için sabit olan esnaflar bayram bereketinden yararlansınlar. Uzun zamandır piyasalar sıkıntı içindeydi. Bugünde bu kalabalık ortamda bereketli mutlu bir şekilde herkes alışverişini yapıyor. Aynı zamanda bundan vatandaşımızda memnun." dedi.

ÇERÇİOĞLU VE ÖZCAN'IN SELAMLARINI İLETTİLER

Herkesin çoluğuyla çocuğuyla Uzun Çarşı’da bayram alışverişini ve gezmesini yapabildiğine vurgu yapan Öreroğlu; "Gün boyu çalışmalarımız devam edecek. Bundan sonraki çalışmalarda da Uzun Çarşı’da motosiklet ve bisikletlerin dolaşmalarını engellemek üzere bir çalışma yapacağız. Bu da gene vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Bununla da çarşıda rahatlıkla gezilebilen bir ortam sağlayacağız. Esnaflarımıza da gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz. İyi uygulamaların her zaman yanında olacağız. Tüm Aydın ve Nazilli halkının keyifle, ağız dolusu şeker tadında bir bayram geçirmesini diliyorum” dedi. Öreroğlu bunun yanında çarşı esnafına Belediye Başkanları Özlem Çerçioğlu ve Kürşat Engin Özcan’ın hayırlı işler ve bayram kutlaması dileklerini iletti. Seyyar Satıcı uygulamasının sadece bayram için olmadığını ifade eden ekipler, bundan sonra zabıtalar olarak uygulamanın sürekli yapılacağını dile getirdiler.

Haber Videosu