Açılışa Çerçioğlu ve Atabay'ın yanı sıra, CHP İl Başkanı Ali Çankır, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile binlerce Didimli katıldı. Çerçioğlu ve Atabay seçim ofisine, CHP’li gençlere meşalelerle öncülük ederek geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılışta ilk konuşmayı CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak yaptı.

"ROTA DEĞİŞTİRİP KİRLİ RANT LİMANINA DEMİR ATTILAR" 

Koçak, “Ülkemiz tarihi süreçten geçerken 31 Mart'taki yerel seçimin önemi artmaktadır. 1 yıldır örgütten aldığımız destekle yeni bir siyaset dili yaratmaya çalıştık. AKP iktidarının yarattığı kirli ranttan bizler kendimizi uzak tuttuk. Kendini Atatürkçü, demokrat, solcu olarak tanıtan bazı insanlar, istediği verilmediği diye rota değiştirip AKP iktidarının kirli rant limanına demir attılar. Mesele kendi şahsi çıkarlarımız değil, ülkemizin çıkarları ve Cumhuriyet rejiminin çıkarlarıdır. 17 senedir ülkeyi yönetemeyenler Aydın ve Didim’i yönetmeye talip oluyorlar, hadi oradan” sözleriyle tepki gösterdi.

"TÜRKİYE ÇIKIŞ ARIYOR"

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ise konuşmasında seçimlere 52 gün kaldığını belirterek tüm Aydın genelinde çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Esnafın, çiftçinin ve halkın sorunlarını dinlediklerini kaydeden Çankır, “Halkın sofrasında yangın var, insanlar evine ekmek götüremiyor. İşçimiz, sanayicimiz herkes borçlu, Aydınlılar ve Didimliler çıkış arıyor. Türkiye çıkış arıyor. Çıkış da milletin bağrından çıkan sosyal demokrat ve aydınlardır" dedi.

“HALKA BERABER BU OYUNLARI BİZ BOZACAĞIZ”

Başkan Atabay, görev yaptığı 5 yıl içerisinde çok şey öğrendiğini belirterek, “Ben her zaman kabul ettim, çıraklık dönemimizdi. Önemli olan bilmemek değil öğrenmemek. 5 yılda çok şey öğrendik. Neyin öncelikli olması gerektiğini, belediyenin nasıl çalışması gerektiğini ve belediyenin kişilere bağlı değil, kurumsal olarak çalışması gerektiğini öğrendik. Bunu hep beraber yapacağız. Bana yapılan eleştiri şu, çalmaz, çaldırmaz, çalışır, tembel değildir, mümkün olduğu kadar eşittir ama halka inmiyor. Ama öyle bir belediye aldım ki, 5 yıl boyunca belediye personelinin maaşını aksatmadım. En son ay maaşların 4'te 3,5’unu ödedik, az bir kısmını ödeyemedik. Ama 2 yıl personele avans verenler bunu ağızlarına pelesenk yaptılar. Bunu benim personelim biliyor ama kendileri söyleyecek bir şey bulamıyorlar” diye konuştu. 
  Başkan Atabay, “Didim’i barış ve huzur kenti yapmak istiyoruz. Çok hesaplar var orada sizin beyniniz almaz. Bu halka beraber bu oyunları biz bozacağız. 31 Mart gecesi sandıklar açıldığında göreceksiniz bunu, onlar görecekler" ifadelerini kullandı.

KAMACI'YI ELEŞTİRDİ

Didim’de 3 sol adayın yarıştığına yönelik iddialarını da yanıtlayan Atabay, şunları kaydetti: “Bir gazeteci arkadaşımız sordu; seçimlerde 3 sol aday var dedi. Dedim ki kimler onlar? Birisi sensin, diğer DSP adayı. Öteki kim dedim. Başka biri mi var dedim, hangi partiden dedim, AKP’den dedim. AKP dedim sol parti değil ama dedi ki bana aday solcu. Onun dedi partisi sağcı, kendisi solcu dedi bana. Sen öyle biliyorsun, o dedim solcu değil yolcu dedim. O yolcu ve siyasete soldan girdi, sağdan gidiyor. Nereye gittiğini de bilmiyor. Sen CHP’lileri kandıramazsın. 95 yıllık parti bulamayacaksın. Sen sol yap sağ yap; yok ya burası Didim, siyaseti kendi için yaparsan paçandan çekerler aşağıya oturursun aşağıya.” 

"KENDİ PARTİNDEN ADAY BULAMADIN MI?" 

AK Parti Aydın eski Milletvekili Mehmet Erdem’in, AK Parti'nin Belediye Başkan Adayı Mümin Kamacı hakkında söylediği sözlere atıfta bulunan Başkan Atabay, “Bu videoyu indirebilirsiniz. Vekil diyor ki, Didim Belediyesi Türkiye’nin en borçlu 3 belediyeden birisidir. O dönem kim var, senin bugünkü adayın. Didim Belediyesi yatırım yapmamış diyor, bu kim senin adayın. Didim Belediyesinde bir sürü yolsuzluk var diyor ama şimdi senin adayın kim o? Arkadaş senin milyonlarca üyen var ve 100 bin kişilik kentte bir tane kendi partinden aday bulamadın mı? Bize sorsaydın sana aday verirdik ama onu vermezdik, daha düzgün birisini verirdik. O gün onu diyenler bugün böyle diyor. Bakın yol CHP’nin gittiği yoldur” sözleriyle eleştirilerde bulundu.

“100 MİLYON YATIRIM YAPTIK”

Çerçioğlu ise Büyükşehir Belediyesi olarak Didim’e 5 yılda 100 milyon TL yatırım yaptıklarını belirterek, “Hizmet verirken herkese eşit ve adil davrandım. Kimseye ayrımcılık yapmadım ve yapmayacağım. Aydın’da, Didim’de yaşayan tüm vatandaşları kucakladık. Fakir fukaranın, garip gurabanın yanında olduk” dedi.
Çerçioğlu, Belediye Başkanı Deniz Atabay’a çalışmaları ve emekleri için teşekkür ederken, “Didimliler sizin oylarınızla seçilenler şimdi başka yerde; onunla ilgili bir şey söylemeyeceğim. Didim’de Deniz başkanımız 31 Mart'ta sizlerin oylarıyla açık ara seçimi kazanacak. Ben de açık ara kazanacağım. İlk kutlamayı Didim’de, ardından da saat 21.00’de Aydın’a geleceksiniz birlikte yapacağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından İlçe seçim ofisinin açılışı gerçekleştirildi.

Haber Videosu