Aydın Gençlik Merkezi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na yapılan Erasmus+ Eurodesk Türkiye Ağı Eurodesk Türkiye Temas Noktası Teklif Çağrısı kapsamındaki başvurusu kabul edilerek Aydın’ın tek yetkili Eurodesk temas noktası unvanının sahibi oldu.

EURODESK NEDİR?

Eurodesk, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Ağı olarak biliniyor. 35 Avrupa ülkesinde faaliyette bulunan Eurodesk Bilgi Ağı, ülkemizde de Türk Ulusal Ajansı bünyesinde 2008 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor.

SUNULAN HİZMETLER

Ücretsiz soru yanıtlama hizmeti (e-posta ile, faks ile, telefonla, ziyaretle), soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri, fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması, eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri, konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi, kaynak materyallerin basılması ve dağıtılması, gençlik programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması hizmetleri sunuluyor.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞME İMKANI DA BULUNUYOR

Eurodesk Türkiye Temas Noktaları, TC. Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından, gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş kuruluşlar arasında yer alıyor. Eurodesk Türkiye Birimi ([email protected]) ile doğrudan temas kurabileceği gibi, en yakın temas noktaları ile de yüz yüze görüşme imkanı bulunuyor.