Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Çakırbeyli'ye eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in mahallesi olmasından dolayı Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar geliyordu. Mahalleye, Aydın Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında Menderes'in içinde fotoğraf ve balmumu heykelinin bulunduğu anı köşesi ile köylü pazarı kazandırdı. Yolları da yenilenen mahalleyi, daha fazla insan ziyaret eder hale geldi. Yaşanan hareketlilikle birlikte mahallede esnafın işleri açıldı, arsalar da değerlendi. Çakırbeyliler şimdi de Aydın Valiliği'nin mahallede yapımına devam ettiği Adnan Menderes Müzesi'nin tamamlanmasını ve hizmete açılmasını beklemeye başladı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Çakırbeyli Mahallesi eski Muhtarı Mehmet Demir (74), Aydın Valiliği ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne mahallesine yaptığı yatırım ve hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Mahallesinde 750 nüfus ve 300 hane olduğunu belirten 25 yıllık muhtar Demir, "Merhum Başbakan Adnan Menderes, mahallelimizdi. Bundan dolayı mahallemize, geçmişte de Türkiye’nin her yerinden insanlar geliyordu. Ancak son dönemde yapılan yatırım ve hizmetler mahallemize gelen insan sayısını ciddi oranda arttırdı. Mahallemiz değer kazandı, esnafımızın işleri açıldı" dedi.

“HAREKET BEREKET OLDU”

Mahalle esnaflarından berber Ali Çakır (68), mahalleye gelen vatandaşların Adnan Menderes Anı Köşesi'ni gezdiklerini ve pazarda alışveriş yaptıklarını ifade etti. Tıraş olmak için dükkanına uğrayan vatandaşların da olduğunu kaydeden Çakır, "Mahallemize her gün çok sayıda vatandaşımız geliyor. Hareketlilik, bize bereket olarak yansıdı. Gelirimiz arttığı için mutluyuz" diye konuştu.

“MEMNUNUNUZ”

Müşterilerinin arasına yenilerinin eklendiğini belirten aperatifçi Yalçın Bağlan (61) da, "Dükkanımızın kirasını, vergisini artık daha kolay ödüyoruz. Çünkü kazanıyoruz. Mahallemize dışarıdan insanların gelmesinin maddi ve manevi açıdan memnuniyetini yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Kahveci Musa Tülücü ise (38), Türkiye'de mahallesinin bilinirliğinin her geçen gün arttığını söyledi.