Kuyucak Deve Güreşi Arenası’nda yoğun bir katılımla yapılan, Onursal Başkanlığını Kuyucak Kaymakamı Yılmaz Kurt’un, Komite Başkanlığı’nı Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk’ün üstlendiği Deve Güreşi Festivali, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından daylak develerin güreşiyle süren festival, daha sonra pehlivan develerin kıyasıya mücadelesiyle devam etti. Deve güreşi meraklılarının doldurduğu arenada 7’den 77’e vatandaşlar heyecanla müsabakaları seyretti.

“EV SAHİPLİĞİ YAPMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Deve güreşi alanını dolduran vatandaşlara teşekkür eden Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, “Gelenekselleşen Deve Güreşi Festivali’mize bu sene de ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinin pehlivan develeri ile yapılacak olan güreşimizin kazasız, belasız ve başarılı bir şekilde gerçekleşmesini diliyorum. Katılım sağlayan herkese sonsuz teşekkür ederim” dedi 

PEHLİVAN DEVELER KIYASIYA GÜREŞTİ

Sabahın erken saatlerinde Kuyucak Deve Güreşi Arenası’nda yerlerini alan develer havanın da güneşli olmasıyla kıyasıya güreştiler. Yediden yetmişe herkesin coşku ve heyecanla izlediği güreş renkli görüntülere sahne oldu.

SİYASİLER TRİBÜNLERİ DOLDURDU

Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı deve güreşi festivaline AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, Efeler Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın,  AK Parti ve MHP ilçe başkanları, daire amirleri, muhtarlar ile sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı.