Nazilli'de Uğur Soğutma'da Türk Metal Sendikası üyesi oldukları iddiasıyla işten çıkarılan 74 işçi ile fabrika yönetimiyle toplu sözleşme masasına oturmak isteyen sendika üyesi işçiler eylemlerine devam ediyor. Son olarak fabrikada vardiya çıkışı saat 19.00'da eylem yapmaya hazırlanan işçiler, fabrikanın çıkış kapısından uzaklaştırdı. Bu sırada halen fabrikada çalışan Türk Metal Sendikası üyeleri de iş çıkışı fabrika önünde eyleme destek için toplandı. Güvenlik güçleri fabrika kapısı önünde toplanan işçileri uzaklaştırmaya çalıştığı sırada, eylemcilerle polis arasında arbede çıkarken, polis biber gazı kullandı. Türk Metal Sendikası Nazilli Temsilcisi Mesut Dinç'in de işçilerin yanına gitmesine izin verilmedi. Dinç, gitmek için direnince polis tarafından polis otosuna bindirilip eylem sonuna kadar burada bekletildi.  

SLOGANLAR ATILDI 

Yaklaşık 1 saat süren eylemde işçiler ellerinde Türk Bayraklarının yanı sıra sendika bayrakları taşıdı. Sendika üyeleri, 'İşçiye kalkan eller kırılsın', 'Susma haykır, sendika haktır', 'Direne direne kazanacağız', 'Yönetim istifa', 'Başkana özgürlük' sloganları attı. İşçiler polisin uyarısı üzerine eylemi olaysız bir şekilde sonlandırdı. İşçilerin dağılmasının ardından Dinç de polis aracından çıkarıldı.   

"500 LİRA KİME GİDECEK?" 

Olaylar hakkında değerlendirmelerde bulunan Türk Metal Sendikası Nazilli Temsilcisi Mesut Dinç, işçilerin sendikal hakları, anayasal hakları için eylem yaptıklarını belirterek, "Uğur Soğutma'nın CEO'su sayın Yusuf Öksüz Ömer, bundan bir hafta önce işçilere 800 lira bayram parası dağıtılacağı açıklaması yapıyor. Ramazan dolayısıyla da işçilere iftar yemeği düzenledi. Bin 500 kişilik yemeğe 300 kişi katıldı. Geri kalan hiçbir arkadaşımız iftara katılmadı. Yusuf bey 2 gün önce de, 'İftar yemeğine katılmadılar, ben de bunun hesabını sorarım. Bayram parası 300 lira' diye mail atıyor. Boydak'taki kayyım bin lira bayram parası dağıtıyor, Burada 300 lira. 800 lira söz verilmişken, 500 lira kime gidecek? Bu yüzden işçiler ıslık, alkış protesto eylem yaptılar, sendikal haklarını, anayasal haklarını geri istediler. biz de orada bulunduk, işçi kardeşlerimize destek verdik" dedi.

"CUMARTESİ MESAİSİNE İŞÇİLER GİTMEYECEK"

Çevik Kuvvet polislerinin müdahalesinin gereksiz olduğunu savunan Dinç, bunun sonucu olarak tatsızlıklar yaşandığını kaydetti. Dinç, "Normalde polisler karışmasa arkadaşlar alkışlayarak evlerine gideceklerdi. Ama bundan sonra sabah 07.30 işbaşı, akşam 22.00 paydos yapıyorlar. Kanunsuz mesailer yapıyorlar. Bu yüzden yıllık 270 saati doldurmuş durumda işçiler. Buradan bu dakika itibariyle açıklıyorum. Bundan sonra hiçbir Cumartesi mesaisine işçiler gitmeyecek. Yani bu savaşın bitmesi, barışın gelmesi için CEO Yusuf Öksüz Ömer, sendika itirazını geri çekecek, uzlaşma masasına oturacağız. Toplu sözleşme görüşmelerine başlayacağız. Biz mahkemelerimizden şikayetlerimizi geri alacağız. Ondan sonra bir masanın dört bacağı olarak beraber duracağız" ifadelerini kullandı.

Haber Videosu