Aydın’da, Ramazan ayında vatandaşları sahur vaktinde uyandıran davulcular arasında iki genç kardeş de bulunuyor. Yenipazar’ın kırsal kesimindeki Karacaören Mahallesi’nde yaşayan Muhammet ve Fatma Uysal’ın oğulları olan 19 yaşındaki Mustafa Uysal ile 18 yaşındaki Serhat Uysal, Ramazan davulcusu olarak mahalleliyi sahura kaldırıyor. Ramazan öncesinde mahalle muhtarlığı tarafından gerçekleştirilen kura sonucu davulculuğu hak eden iki kardeş, yaklaşık 250 haneli mahallede 15 günden bu yana vatandaşları sahura kaldırıyor. Kendi aralarında da aşağı ve yukarı bölge olarak görev paylaşımı yapan iki davulcu kardeş, mahalleliyi kısa sürede sahura kaldırmayı başarıyor. Zaman zaman ellerindeki tokmaklarla ritim de tutan davulcu kardeşler, gelen istekler üzerine mani söylemeyi de ihmal etmiyor.

“GELENEĞİ YAŞATMAK İSTİYORUZ”

Ramazan'da ağabeyi ile birlikte davul çalmaktan ve vatandaşları sahura kaldırmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Serhat Uysal, “Mahallemizde Ramazan aylarında çalınan davul geleneğini yeni nesiller olarak devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu gelenek bize dedelerimizden, amcalarımızdan ve ağabeylerimizden kaldı. Biz de ağabeyimle birlikte davulcu kurasına girdik ve şans eseri ikimize çıktı. Ramazan’ın başından beri çift davul ile mahallelimizi sahura uyandırıyoruz. Davul çalmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

“HEM ZEVKLİ, HEM ZOR”

Davul çalmanın zevkli olduğu gibi zor yanlarının da bulunduğunu ifade eden Serhat Uysal, “Davul çalmak bizde okul yıllarından kalan bir alışkanlık. Ama Ramazan davulculuğu biraz daha zor. Bazı zaman köpekler kovalıyor, bazı zaman da yağmurlu havalarda ıslanıyoruz ve taş döşemesi olmayan yerlerde de ayaklarımız çamur oluyor. Ama biz ağabey kardeş olarak davulculuğu seviyoruz” diye konuştu.

Haber Videosu